Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?
Robert Jedek:
Citace: Jaroslav Ratiborský 28.02.2013, 06:11
Vzhledem k počtu shlédnutí se pokusím toto téma udržet nad vodou otázkou :
V ČR není výrobce popřípadě prodejce,který by poradil panu Černochovi a odpověděl na konkrétní otázku ?
Právě díky rozsáhlosti je toto téma dosti nepřehledné, ale po rychlém zhlédnutí jsem přesvědčen, že už bylo na vše odpovězeno.
Výrobci mají svou technickou podporu, tak bude víc než rozumné, ptát se výrobců právě tam.
Pokud by tazatel chtěl posoudit projekt, popřípadě provedení instalace montážní firmou, protože ví, nebo slyšel, že je spousta věcí které se dají zkazit, dobře by udělal :)
Jan Franěk:
Každý výrobce má své doporučené kombinace. Zkuste se informovat u výrobce, kterého jste si vybral.
Osobně používám DEHN, nebo HAGER. Protože tito dva výrobci mají identické výrobky, používám k jednoduchému návrhu tabulku v příloze. Na stránkách HAGER, si můžete stáhnou vše v lepší kvalitě, v PDF. Katalog modulových přístrojů, strana 26.
František Šohajda:
Asi prioritní atribut bude určení ceny škody....
Nekoupím přepěťovku za 15 000.- když mám doma jen tranzistoráček za 210.-Kč.... (dance)
Naopak dám za ochranu 15000.-Kč, když mám doma elektroniku za 250 000.-Kč.... (dance)
Jan Franěk:
Citace: František Šohajda 28.02.2013, 16:21
Asi prioritní atribut bude určení ceny škody....
Nekoupím přepěťovku za 15 000.- když mám doma jen tranzistoráček za 210.-Kč.... (dance)
Naopak dám za ochranu 15000.-Kč, když mám doma elektroniku za 250 000.-Kč.... (dance)
A jsme opět na začátku. Analýza rizik.
Jen upozorním, že nejde jen o škodu na elektronice, ale i vzniku dalších možných škod, včetně možnosti úrazu osob v domě. Myslím že nejsem sám, kdo už viděl jakou škodu dokáže blesk spáchat na "prosté" instalaci.
Petr Černoch:
Jen taková hloupá otázka, pokud bych tedy zainvestoval do špičkových přepěťových ochran, zapojil je podle všech zásad a měl správně vyřešené pospojování v domě, dokáží ty ochrany stáhnout přímý úder blesku do venkovního vedení tesně před elektroměrným rozvaděčem? myslím na takové úrovni, aby nevyskákaly kabely ze zdi, nezačalo něco v domě hořet a nezničily se elektrospotřeb iče?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana