Aky pouzit prierez vodica od RE do domu?
Milan Hudec:
Nejen v našem oboru umírá nejvic lidí právě na rutinu, ten kdo se zdá na první dojem frajer sypouci závěry z rukávu, bývá často naopak omezen malým rozhledem
Ján Garaj:
Citace: Pavel Horský 12.02.2013, 20:02
Prosím, můžete sem přiložit část technické zprávy nebo výkresu, kde se píše vámi uvedená věta?
Pokud nezvládáte nakopírování přímo do diskusního vlákna, pošlete to na můj email horac@podborany.cz a já to sem pověsím sám.
Pavle prosím vás, ako dôveryhodného človeka. Skúste nejako dôrazne požiadať o ten projekt. Veď vidíte, že z nás robí blbcov. Mňa to naozaj vážne hnevá ale som bezmocný. Dá sa to nejako steriizovať, inak ako tými blbými mínuskami. Jemu a pánovi "Hor" je to, ako ho hodnotia iní úplne jedno. Mne nie.
Jan Hor:
Aj jednoduche a zdanlivo rutinne veci mozu skryvat uskalia, ktore ani vela priemernych elektrikarov nemusi vidiet....
To v našem případě neplatí.
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hor 13.02.2013, 18:18
...
Opravdu řeknete každému, kdo se zeptá jaký kabel má položit k zásuvce pro pračku, že se napřed podíváte do norem a spočítáte to v SICHRu? :)
...
Zásuvka k pračce není problém. Tam jistá norma doporučuje jakési standardní řešení v podobě zásuvkového okruhu, jistič 16A, chránič 30mA a kabel 3x 2,5mm2.
Takže pokud to nebude nějaké neobvykle dlouhé vedení, není třeba v tom hledat problém...
Přípojka pro celý objekt už není tak jasná a jednoduchá záležitost, a udělat to "jako jsem to udělal přes týdnem u podobného domu" nemusí být vždy úplně správné.
A není "větší radost" než když revizák stojí v čestvě vymalované chodbě nebo obložené koupelně a mluví cosi o "vysekání drážky pro jiný kabel".
Nedivím se lidem, co by ho v tu chvíli měli chuť zabít. I když je v tom z jistého úhlu pohledu nevinně a tento "trest" by si zasloužil někdo jiný.
Ján Garaj:
Citace: Jiří Schwarz 13.02.2013, 19:34
Zásuvka k pračce není problém. Tam jistá norma doporučuje jakési standardní řešení v podobě zásuvkového okruhu, jistič 16A, chránič 30mA a kabel 3x 2,5mm2.
Takže pokud to nebude nějaké neobvykle dlouhé vedení, není třeba v tom hledat problém...
Přípojka pro celý objekt už není tak jasná a jednoduchá záležitost, a udělat to "jako jsem to udělal přes týdnem u podobného domu" nemusí být vždy úplně správné.
A není "větší radost" než když revizák stojí v čestvě vymalované chodbě nebo obložené koupelně a mluví cosi o "vysekání drážky pro jiný kabel".
Nedivím se lidem, co by ho v tu chvíli měli chuť zabít. I když je v tom z jistého úhlu pohledu nevinně a tento "trest" by si zasloužil někdo jiný.
Úplne súhlasím len doplňujem. Pokiaľ to nebude v tom okruhu tá zásuvka x+1. Na to sa obvykle zabúda. Elektrikári aspoň tí poctiví a hlavne revizáci sú podľa značnej časti užívateľov elektriky nadbytočný sortiment k vymláteniu. Zažil som toho dosť, takže viem o čom píšete. Je to proste tak.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana