Aky pouzit prierez vodica od RE do domu?
Jaroslav Hasala:
Dimenze přívodního kabelu záleží na spoustě věcí - např. způsob uložení, předpokládáné zatížení, délka atd., nicméně platí určité standardy.
Při nějakých "normálních" podmínkách, pro jistič 3x 25A a délku cca do 50m většinou vychází s rezervou kabel CYKY 4Bx 10.
Jan Hor:
Mozete vase tvrdenie dolozit vypoctom alebo niecim podobnym??
Nehledejte problémy tam kde nejsou. V tomto případě není potřeba nic počítat, na to stačí vědomosti průměrného elektrikáře.
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hor 12.02.2013, 23:07
...
Nehledejte problémy tam kde nejsou. V tomto případě není potřeba nic počítat, na to stačí vědomosti průměrného elektrikáře.
Normy jsou zbytečně?
Program SICHR jen zdržuje?
Odvážný elektrikář to tam bez projektu napálí podle zkušenosti?
A TV NOHA ani PIPKA nikdy netočila požár způsobený "elektrickým proudem"?
Daniel Hudzík:
Citace: Jan Hor 12.02.2013, 23:07
Mozete vase tvrdenie dolozit vypoctom alebo niecim podobnym??
Na tomto fore posobia nielen priemerni, ale ak vysoko nadpriemerni elektrikari a ako ste si vsimol, nikto z nich sa bez znalosti veci neodvazi vybladnut jednoznacnu odpoved. Potom je tu skupinka anonymov, ktori v podstate nemaju nijaku zodpovednost za to co tu prehlasia a prave ti nemaju problem sa jednoznacne vyjadrit...
Milan Hudec:
S obd. 4x....., jsem se setkal vícekrát, a jak jsem zjistil, tak pro projektanta byl problém zkloubit připojovací podmínky, zatížitelnost vodičů a ještě do toho ty blesky a přepěťovky, z toho by se jeden zbláznil, což jsem nechtěl připustit, tak v rámci ochrany nervů nyní drážkuje a sádruje
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana