Bude dělat problém chránič při náhlém poklesu napětí?

(1/2) > >>

Jiří Šatara:
Plánuji přidat na okruh do kuchyně, ve kterém je i zásuvka na lednici, proudový chránič. Občas se ale při bouřce stane, že dojde ke krátkodobému poklesu napětí v síti, probliknou světla. Je to problém v celé vsi. Mám se obávat, že mi proudový chránič vypne, při tomto náhlém poklesu?

František Šohajda:
Pokud znáte princip chrániče, tak by neměl padat...obyčej ný klasika (trafo-toroid)...
Pokud bude napěťově závislý ,  ten bych tam nedával....teo reticky by padat také neměl.

Jiří Šatara:
Princip klasického chrániče mi znám je, jen jsem tu nedávno narazil na nějakou diskusi o použití proudového chrániče na různé obvody, kde nějakým způsobem sklouzla diskuse na napětí v síti. Asi jsem onu diskusi jen špatně pochopil. Dostačující odpověď,  (poklona) .

Milan Hudec:
Jelikož mnozí výrobci mlží, zkuste jednoduchý testík, odpojte na vstupu N a vyvolejte závadu, ten který odpojí je ten co chcete

ACEOF ACES:
Vzhledem ke krátkodobým poklesům napětí a připojeným spotřebičům je třeba také zvážit jaký proudový chránič použít, tzn. jeho vlastnosti, charakteristik a, zpoždění, ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana