Co dělat, když se v návodu k ledničce píše: Přívodní kabel se nesmí prodlužovat?
Ján Garaj:
Citace: Milan Novikovič 10.02.2013, 09:25
(poklona) všem,
za odpovědi na možná zbytečný dotaz, asi jsem trochu zazmatkoval a myslel jsem, že prodlužovačku nelze použít.
našel jsem i originální verzi návodu
1. Power cord must not be lengthened.
Nechcel som to tu uvádzať,. Ale. Vy ste určite nevideli, čo dokážu niektorí užívatelia elektrických rozvodov. Ja som sa napríklad stretol aj s takýmto predľžením prívodného kábla. Koncovka zástrčka odseknutá, vložený kus nájdeného kábla, naspojkovaný obyčajným uzlom na vodičoch na oboch koncoch vloženého kábla trochu zaizolované akousi izolačkou a koncovka, zástrčka opäť zasunutá-zastrčená do zásuvky. Toto som videl naozaj v jednej osade. A taktiež v Egypte na trhu. Tak asi sa výrobca bránil pred takýmto používaním. Som rád, že sme vám aspoň pomohli v tom, že ste si dopodrobna prečítali návod. Aj to je niekedy dobré. Ale tú zásuvku si naozaj dajte urobiť alebo urobte na tej stene.
Robert Jedek:
@Milan Novikovič
Pokud vám jde o dodržení záručních podmínek, tak nevyměňujte stávající přívod za delší, což bývá běžná praxe například u rychlovarných konvic, kde bývají někdy pohyblivé přívody opravdu krátké.
Pokud vám jde o bezpečnost, tak musíte hlavně ověřit ochranné opatření v místě napojení lednice.
A pokud lednici napojíte na prodlužovací přívod, měl by jste provést opatření proti jejímu mechanickému namáhání (poškození).
Jiří Kubík:
Samozřejmě že je to myšleno jako přecvaknutí kabelu a napojení "Kroutilovými" svorkami, třeba dvojlinkou.
V tom návodu mne zaujala i tato rada -
Žárovkové svítidlo použité v zařízení je svítidlo speciálního účelu,
určené pouze pro použití v domácích spotřebičích.
Není vhodné pro osvětlení místnosti v domácnosti.
S návody bývá často legrace, i když v amerických filmech si často otevřenou ledničkou svítí
pěkně dlouho.
:)
Jiří Schwarz:
Citace: Jiří Kubík 10.02.2013, 10:51
...V tom návodu mne zaujala i tato rada -
Žárovkové svítidlo použité v zařízení je svítidlo speciálního účelu,
určené pouze pro použití v domácích spotřebičích.
Není vhodné pro osvětlení místnosti v domácnosti.
...
Už jsem viděl toto svítidlo pěkně poškozené, když přestal fungovat dveřní spímač a zůstalo svítit trvale.
A znám lidi, co si právě kvůli tomu žárovku demontovali...
Ján Garaj:
Citace: Jiří Schwarz 10.02.2013, 13:10
Už jsem viděl toto svítidlo pěkně poškozené, když přestal fungovat dveřní spímač a zůstalo svítit trvale.
A znám lidi, co si právě kvůli tomu žárovku demontovali...
Túto Vašu skúsenosť môžem potvrdiť mojou. Jeden z príbuzných, keď zistil, že má na žiarovke v chladničke nejaký trochu pokrivený kryt, tak ma požiadal, aby som radšej žiarovku vybral. Bol naozaj poškodený spínač. Výmena spínača by bola trošku drahšia, vybratie žiarovky bolo zadarmo. Sused si nechal žiarovku vybrať preventívne. Boli to už staršie chladničky, tak sa to mohlo stať.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana