Plánovanie prerábky el. rozvodu v paneláku. Môže to tak byť, alebo nie?

<< < (2/4) > >>

Ján Garaj:
Citace: Jiří Schwarz  10.02.2013, 00:45

Nová doba!
Projekt jako kolektivní dílo na dálku...

Určite to nerobil projektant elektrikár, ak to bol projektant, tak poslabší. Ale pán predložil aspoň nejaký projekt ku pripomienkam, tak by sme mu mohli trochu poradiť. Možno si ho nechá potom autorizovať - patrične upraviť. Bolo by to vhodné, ak to za vhodné uzná. K počtu a rozmiestneniu zásuviek sa už vyjadrili kolegovia. Len doplním, že zásuviek naozaj nie je nikdy dosť. Zásuvka za dverami ,  modrá,je skoro by som povedal zbytočná. Tie spoločné sekania v spoločných stenách je naozaj vhodné využiť. A tie lišty zvážte ich používanie. Osvetlenie skúste robiť naraz, aspoň sekanie a káble alebo trubky. Je to naozaj lepšie.V kúpelni nad umývadlom vám chýba zásuvka, ale cez chránič!

Juraj Pavlovič:
Ten plánik som kreslil ja pomocou kreslenia vo windows. Je to iba odrazový mostík, aby bolo vidieť hlavne pôdorys bytu.
Zásuvky sú iba označené, rozmiestnené budú podľa požiadaviek, umiestnenia nábytku a podobne. Ako som písal, rád by som sa vyhol tomu drážkovaniu, ale samozrejme, kde bude vhodnejšie sekať, tam by sa sekalo. Lišty mi napadli hlavne pre to, že byt je využívaný 4mi osobami, plne zariadený a neviem si predsaviť kam sa spratať s tým nábytkom tak, aby sa dalo drážkovať, omietať... Preto by som aspoň do izieb chcel použiť lišty. Pozeral som práve na spomínaný Kopos. Stena medzi izbami je nosná, nevedel som, že je možné do nej bez problémov vŕtať prechody.
Sekaniu na chodbe som sa chcel vyhnúť pre to, že je tam drevený obklad, ktorý sa nám páči, teda sa mi ho nechce dávať dole a potom naspäť. Hlavne ma ale zaujíma, či môžu ísť káble cez stupačku, ak áno, bolo by to super a do kuchyne by sa káblami dalo jednoducho dostať. Nebol by problém so zvlášť okruhmi pre chladničku + mikrovlnku, linku a sporák. A sekania by tam bolo málo. S myčkou sa do budúcna neráta, hlavne ak beriem na vedomie to, že že v byte plánujem ostať 5-7 rokov (teda dúfam a pevne verím :) )
Samozrejme miminálne do kuchyne a kúpelne by boli použité aj prúdové chrániče.

David Hruda:
Citace: Juraj Pavlovič  10.02.2013, 13:12

Samozrejme miminálne do kuchyne a kúpelne by boli použité aj prúdové chrániče.

Chrániče na vše, co je v TN-C-S.
(Určitě svým PC neřídíte středisko vesmírných letů a určitě nemáte v mrazáku maso za tolik, aby to vyvážilo hodnotu lidského života...)

Ján Garaj:
O chráničoch vám napísal pán Hruda.  Nosný múr prevrtať môžete bez problémov. Tie lišty chápem ale je to len menej pracné nie však oveľa lacnejšie. Zásuvky si dajte v miestnostiach do rohov na stenu, ktorá má okná. Nedávate do okien skrine, ani postele. Ale naozaj by vám mal poradiť projektant, takto to je tak, ako napísal pán Schwarc.

Juraj Pavlovič:
p. Hurda, ano, ak by boli izby jeden okruh, tak už ten jeden chránič navyše rozpočet nezbúra :)
p. Garaj - áno, bude projekt, bude to robiť firma a bude aj revízia, ale radšej sa popýtam, porozprávam, nemusím natrafiť na geniálneho projektanta a náhodou mi poradí niečo, čo tu na fóre ľudia zavrhujú... Viac hláv, viac rozumu :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana