Co když dám 150W žárovku do lustru max. 60W?
František Šohajda:
Citace: Jan Alin 09.02.2013, 12:23
Mohl byste třeba do osobky upřesnit konkrétní výrobek, já nikde nic takového nenašel.
Jsou to nově vyráběné LED diody (i v náhradách žárovek)...
I někde na internetu je o vývoji napsáno hodně článků....Nemá m u sebe konkrétní pojednání o nových
LED výrobcích...je n si vzpomínám že jsou v lepším bar. spektru,jsou zkoušeny a vydrží bez problémů 70000 hodin svícení ty nejhorší!! ;)
Je tam markantní rozdíl mezi "starými" a vývojově novými LED diodami.
Jan Alin:
Což o to, pojednání dokážu najít přehršel, jenže já těm pojednáním a reklamám prostě nevěřím, já myslel že máte nějakou kladnou zkušenost s konkrétním výrobkem. :)
Ján Garaj:
Citace: Bára Novotná 08.02.2013, 18:17
Tak zaprvé proč to chci použít - no, protože mi jaksi lustr přijde jako zbytečnost.
Tím je i vyřešený ten dotaz ohledně stínidla.
(teď jsem v podnájmu v zařízeném bytě, takže tady ten lustr už prostě je)
Teda, teď už ne, teď mám takovou zásobu žárovek, že by vystačila středně velké rozvojové zemi.
Budu tady bydlet jen půl roku, takže do žádných drastických změn se pouštět nehodlám. Teď to řeším tak, že tu 150W mám namontovanou v takové stolní lampě bez stínítka, a tím se to dá docela doladit, ale samozřejmě takováhle žárovka (čirá) zhruba ve výši očí není žádný luxus.
Takže pane Kurko. Všetko pani alebo slečna vysvetlila hneď na začiatku. Čo sa týka Vášho zdôvodnenia máte určite pravdu, ale ona ho nechce využiť. To predsa z jej požiadaviek jasne vyplýva. A ak by náhodou tú žiarovku 150W vypálila, alebo ak potrebujete nejakú 150-ku Vy tak sem napíšte. Zedníkom som kúpil 3, tak jednu by som im kľudne vzal alebo im kúpim novú, aby si mohli zároveň trochu vysušovať omietku - stierku v miestnosti. Je to celkom praktické naozaj. Bol som trochu prekvapený a to ma u tých mojich odborníkov zedníckých len tak ľahko niečo neprekpvapí
František Šohajda:
Citace: Jan Alin 09.02.2013, 16:25
Což o to, pojednání dokážu najít přehršel, jenže já těm pojednáním a reklamám prostě nevěřím, já myslel že máte nějakou kladnou zkušenost s konkrétním výrobkem. :)
Jo tak to neřeknu, výrobce jsem nestudoval.... bylo mě to doporučeno ve velkoskladu,a měli pravdu.....
Lustr byl stavěn na 9x20W/12V nyní mám 9x3,5W v novém LED a daleko lepší osvětlení i bez měření ,
pochváleno i manželkou ( to bývá jen jednou za 1000 let ;D ;D).....
Jednak úspora energie ,celkem značná, teplo žádné, oproti původní ...atd....
Bára Novotná:
vespolek, zpět z víkendu, kde jsem snad mimo jiné sehnala někoho, kdo to umí předělat (zrovna mu jdu posílat fotku jak je to přesně udělané). Né elektrikář, ale strojař, no snad to natolik odborné není?
Jinak co se žárovek týče, koupily jsme si s mámou bednu kde jich je 100 ks, tak to snad nějakou dobu vydrží. Prodává to firma Tes-lamps, bohužel už nemají matné.
Zaujala mě poznámka o nepříjemnosti silného světla z holé žárovky. Ona ta "nepříjemnost" bude možná ten efekt, o který stojím. Svůj problém se 60W světlem bych popsala jako "když v té místnosti jsem, tak mám chuť se jen flákat a odpočívat" (s čímž se asi u domácností počítá). Vlastně když jsem hledala vhodné úsporky, tak jsem někdy v popisech četla že vydávají světlo podobné dennímu, a že jsou vhodné do škol a kanceláří - to jsou asi ty, které bych chtěla, ale bohužel jsem je tehdy neviděla prodávat jednotlivě.
Stolní lampa je normálně fajn, ale když u psacího stolu trávíte příliš mnoho času, tak se pak snažíte číst v jakékoli jiné poloze, než vsedě na židli :) Plus to silné světlo člověka udrží v čilém stavu i ve večerních hodinách.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana