Musim u starého hromosvodu zachovat cu lano?

<< < (3/4) > >>

Ján Garaj:
Citace: Jiří Schwarz  08.02.2013, 11:48

Já jsem zatím žil s představou, že jímací soustava je mi "na nic",  pokud blesk nedokážu co nejrychleji poslat "do země".

Tiež som si to myslel a stále si to aj myslím ale, ako to bolo v tej reklame?  Maminko, musím se ještě
hódně, hódně učit. Aj hlúposť je dar boží a to som prosím neveriaci človek.

Milan Hudec:
No, ono záleží spíše na poměrech jednotlivých uzemění, než na absolutní hodnotě, ale doporučuji to lano dáti do sběru a začít s hromosvodem znovu, nejlépe z nerezu

František Šohajda:
Bacha na CU horomosvod.... ;D
Mají ho rádi naši snědí spoluobčané... ...ale jen v kovošrotu!! ;D ;D ;D

Asi nerez bude v dnešním kyselém prostředí nejlepší!

Jan Alin:
Citace: novy1  08.02.2013, 11:43

Nebude to opačne? Pri zlom zvode a "kvalitnom ústretovom výboji" si blesk môže hladať cestu cez strechu do najbližšieho rozvodu nn.

Navazoval jsem odpovědí na tazatele. Pokud by rekonstruoval jímací soustavu se svodem a nechal špatný zemnič, tak zmenší nebezpečí požáru tím, že blesk dovede až k zemi. Jiná nebezpečí samozřejmě zůstanou. Pokud nechá starou jímací soustavu, která může být místy velice špatná jak mechanicky, tak elektricky, dojde při úderu blesku možná k jejímu přetržení a k výboji přímo na střeše, přeskok na jiné části a zapálení je tak pravděpodobněj ší.
Jinak už v první odpovědi jsem mu doporučil ať pozve někoho kdo ví co dělá a hromosvod dokáže dát do funkčního stavu když už není vůle nebo peníze na celkovou rekonstrukci.

Ján Garaj:
Pán Alin, co se škádlívá, to se rádo míva. Nebudeme sa predsa hnevať za takéto škádlení. Berem vás vždy, ako  odborníka s prínosom do každej diskúzie, keby som mal Vaše nervy, ale to už nemám.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana