Vy byste si ty tlačítka namontoval do bytovky? Já ne. Musel by u nich stát neustále někdo s klackem a řezat nenechavce.
Lidé u nás v ČR nejsou dosciplinovaní a když je zrovna nikdo nevidí, dokáží dělat opravdu psí kusy.
Dělám místopředsedu ve společenství majitelů bytů v objektu se 46 byty. Nikdo si nedovede představit, jak se někteří lidé dovedou chovat.
Řezat a řezat
Plně s Vámi souhlasím, mám obdobné zkušenosti, byť bydlím ve vlastním RD, protože se s tím setkávám při různých zakázkách. Stačí i mnohem menší objekt a dvě problémové rodiny a je o zbytečnou práci postaráno denně.
Nedávno jsem byl v asi pět let starém domě a nemohl jsem najít žádný elektroměr. Když jsem odchytl nějakého náhodného obyvatele, tak nevěděl, kde má elektroměr. Až jedna paní to věděla velmi dobře a rozhořčeně mi vyprávěla, jak jí ve tři ráno praskla žárovka a hodinu jí trvalo, než nahodila jistič před elektroměrem. Veškeré elektroměry (asi 16 ks) byly soustředěny za dveřmi s nenápadnou cedulkou "Hlavní uzávěr vody", od které nikdo neměl klíče. Nepochopím, jak něco takového projde přes projekt, ČEZ, kolaudaci...
Jak jednoduché, příčka s dveřmi se postaví až po kolaudaci. Stejně tak jsem viděl obejití požadavku na elektroměr umístěný na veřejně přístupném místě. ER umístěný v průčelí do ulice na objektu a před ním neoplocená předzahrádka, distributor odsouhlasil, namontoval elměr a do roka byla předzahrádka oplocena.