Co budu platit za připojení zahradního domku na nn?
jurajkoala:
Koupil jsem zahradu bez sítí.
Sloup nn je na hranici pozemku a kdysi z něho vedla elektřina k dřevěné boudě, vedle na stojanu je plechová krabice a pod ní jsou zásuvky 400 a 230V.
Ve skříni pravděpodobně byl elektroměr, ale 15 let se to nepoužívalo.
Takže teď žádám ČEZ distribuci o znovu zavedení elektřiny.
Nejdříve chci postavit plechový zahradní domek - a tam chci přípojku elektřiny pro technologické zázemí bazenu a 230V na další zařízení - sekačka, osvětlení zahrady a pod.
Asi za rok plánuju koupit maringotku - ta bude sloužit jako rekrační domek.
Co budu platit já?
Připojení od ČEZ, sloupek s elektroměrem na hranici pozemku a připojení v plechovém domku?
Nebude problém připojit zařízení v maringotce na rozvody v plechovém domku?
Jiří Schwarz:
A co se zeptat "energetiků" kolik by za to chtěli?
Dejme tomu, že v ideálním případě půjde využít to, co tam kdysi bylo, takže osazení elektroměru, nějaká revize přípojného místa (do 1000Kč?), nový hlavní jistič (řádově 500Kč), ... To by neměla být nějaká zásadní suma.
A pak u 3f přípojky 500Kč za 1A rezervovaného příkonu, to je u přípojky 3x230/400V, 16A 8000Kč (pokud vám to bude stačit, níže bych asi nešel vzhledem k vašemu záměru)
Jan Alin:
Když jsem něco podobného naposledy dělal, vyšlo to cca na dvacet pět tisíc.
jurajkoala:
a je technicky možné - povolí to ČEZ - abych měl přivedenou elektriku do plechového zahradního domku, který bude později sloužit jako zázemí bazénu a poté z něho napojím i maringotku? počítám s tím, že elektroměr musí být na hranici pozemku v plotě - tu skříň s elektroměrem platím já nebo ČEZ??
Vít Rotrekl:
Čezu bude celkem jedno, co tam budete mít připojeno
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana