Musí být připojeny všechny balkony k hromosvodu?
Jan Hájek:
Copa ty parapety, ty jsou také kovové?
Ale to je jedno, jestli je dům železobetonový a nemá provařené či propojené armování připojené na zemnící soustavu, protože je hromosvod udělán jako neizolovaný a potenciál blesku je kovovými podpěrami přiveden až nevím kam dovnitř.
Ještě by mne pro pobavení zajímala situace na střeše a jak vypadá zemnící soustava, pokud je to klasický stav bude za bouřky v televizi hodně zajímavého.
PS: Více informací obsahuje učebnice fyziky.
Daniel Modráček:
Parapety jsou plastové. S armaturou nikdo nic nedělal , takže předpokládám, že pospojovaná a připojená na zemnící soustavu není. Pochopil jsem správně, že to není moc správně? (zle)
Jan Hájek:
Citace: Daniel Modráček 31.01.2013, 15:36
Parapety jsou plastové. S armaturou nikdo nic nedělal , takže předpokládám, že pospojovaná a připojená na zemnící soustavu není. Pochopil jsem správně, že to není moc správně? (zle)
Nejsmutnější na tom je, že to nechápal projektant a montážní firma a to ani ta co dům stavěla ani to co ho po mnoha letech rekonstruovala .
Raději už nad tím, jak to máte provedené moc nepřemýšlejte, nebo dostanete zjara strach.
Daniel Modráček:
Tak jen poslední věc. Hádáme se se sousedem (kamarádsky o pivo) zda balkony mají být pospojované všechny. (stejně už jsou) Já mu tvrdím, že ano. To byl vlastně původní smysl mé otázky. A váš názor...?
Jan Hájek:
Je to lepší, než kdyby nebyly.
Je to ale stejná výhoda, jako být připoutaný v autě jedoucím 200 km/h proti betonové zdi.
Je to lepší, je to správné, ale v daném případě je to stejně jedno.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana