Jak zprovoznit zapojení elektromeru pres RS485?
Vladimír Nemeškal:
Chtěl bych se zeptat, jestli používáte pro komunikaci funkční blok fbElectricityM eterReader z knihovny EnergyLib (předpokládám, že ED 310 je napojen na Foxtrot). A jakým způsobem přepínáte rychlost komunikace. A jak nulujete maximální hodnoty proudu a výkonu?
Jan Vokroj:
, funkční blok fbElectricityM eterReader nepoužívám ( na foxtrot ED 310 připojen není). Pracuji s vlastním softwarem. Podle manuálu se mají maxima nulovat automaticky při odečtu. Jenže, tím je asi myšleno po změně komunikační rychlosti při základní rychlosti 300Bd se maxima nenulují. Přepnout na jinou komunikační rychlost se mi nedaří. V komuniklaci bude nějaký fígl, na který jsem zatím nepřišel. Ale konkrétně - na ED 310 pošlu znaky " /?414565!crlf " v hex tvaru. ED 310 odpoví, kde určí rychlost komunikace na 4800 Bd. Pošlu mu další zprávu "ACK040crlf" a odpověď přijde rychlostí 300Bd. NIkoli 4800 Bd.
Pokud s tím má někdo zkušenost uvítám jakoukoli radu.
Jaromír Klaban:
Citace: Jan Vokroj 08.04.2013, 22:40
... na foxtrot ED 310 připojen není). Pracuji s vlastním softwarem. ....
Dobrý večer, rád bych si upřesnil: Když nemáte ED 310 připojen na Foxtrot a pracujete s vlastním softwarem odvozuji z toho, že tento svůj SW provozujete na jiném HW než Foxtrot. Je to tak?
Jan Vokroj:
Ano, omluvte moji neznalost, foxtrot jsme považoval za SW. ED 310 odečítám přes standartní PC. SW používám visual basic z rodiny dot.net.
Vladislav Pádlo:
,
kde prosím vás najdu nějakou dokumentaci ke komunikačnímu protokolu a způsobu komunikace po RS485 tohoto elměru ED310?
Hledal jsem na stránkách výrobce, ale třeba to přehlížím. (norm)
Budu vděčný za jakoukoliv informaci.
(poklona)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana