Jak zprovoznit zapojení elektromeru pres RS485?

(1/4) > >>

Miloslav Švábenský:
Zapojil jsem elektromer ED 310.DR a nejak me nechce komunikovat nema nedko skusenosti jak nastavit "uni" pro komunikaci? Dále pořád se načítá spotřeba pouze do jednoho bloku, pokud propojím kontaky 13 a 15 (1 a 3) nepřepne se načítání do dalšího bloku, kde může být problém?

SMILEK:
Příčin může být víc (HW i SW).
Máte správně zapojen RJ45 (Tx+,  Tx-)?
Do elektroměru je nutné přivést i napájení pro rozhraní RS485.
Komunikační parametry obvykle bývají 300bps, sudá parita, 7bitů,  1 stop bit, RXbuffer 512, TX buffer 512 (pokud víte, jak dlouhé jsou komunikační řetězce, můžete to mít individuálně zcela jinak).
Také samotná komunikace má asi pět režimů. Podle obrázku jedete prostým dotazem s vynechanou adresou, ale někde jsem viděl, že v této komunikaci je CR interpretováno jako 02h, nikoliv jako 0Dh (13)...
Pokud záměna znaku nezabere, chtělo by to více informací.
Nebo se ozvěte.  ;)

Michal Koža:
Niečo podobné som riešil s elektromerom Carlo Gavazzi  EM24DIN (model EM24DINAV93XIS P) http://www.gavazzi-automation.com/pressdescr.asp?ID=31 a s výdatnou pomocou fachmanov z Teca sa mi to podarilo úspešne rozbehať.
Ak máte záujem, pošlite mi e-mail na mk@slovanet.sk a pošlem vám pre inšpiráciu nastavenie UNI a kód. Predpokladám, že vo Vašom elektromeri to bude dosť podobné

Erhard Mareček:
Mám také připojen elměr ED310 přes RS485. Problém je, že Foxtrot pošle žádost, elměr pošle odpověď ale Foxtrot to nepřečte (možná vada HW, zatím jsem blíže nezkoumal). Poté pošle elměr blok dat a Foxtrot zase nic. Při připojení ED310 k PC vše funguje správně. ED310 komunikuje rychlostí 300 ale blok dat je možné poslat vyšší rychlostí (ED310 tuto rychlost nabídne v odpovědi na požadavek přenosu a čeká na potvrzení před odesláním bloku dat.)

Miloslav Švábenský:
Tak, jestli jsem to pochopil správně, tak vám to taky nefunguje? Mě zatím také ne tak kdyby měl někdo radu jak dál, tak to otestuji, sedím dnes u pc a mám na to čas tak mohu testovat. A hned budu informovat o výsledku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana