Dá se zapojit proudový chránič bez jističe?

(1/4) > >>

David Jedinák:
Doma jsem si zapojil proudový chránič bez jističe, na internetu jsem našel schéma zapojení kde je před nebo za proudákem jistič, je to nutné?

Vít Rotrekl:
Pokud je předřazený jisitč větší jmenovité hodnoty, než jmenovitý proud proudového chrániče, tak je to v pořádku.
Doma máte určitě nějaký jisitč, před tím kam jste ten chránič připojil...

PS: Pozor ELEKTRIKA kope :)

Fuk Tomáš:
Citace: Vít Rotrekl  17.01.2013, 20:38

Pokud je předřazený jisitč větší jmenovité hodnoty, než jmenovitý proud proudového chrániče, tak je to v pořádku...
? ? ? ? ? ?

Daniel Reiský:
Jak z oblibou píše jeden z kolegů. Jistič jistí, chránič chrání. Pokud se vrtáte v rozvodnici, tak už to je špatně ... Je třeba si vyjasnit, jakou funkci má jistič (pojistka) a jakou chránič.

Zcela jistě máte doma vedení odjištěno minimálně jističem před elektroměrem a dále jednotlivé okruhy samostatnými jističi, ne? Je třeba uvést, kam a jaký chránič jste zapojil. Pokud jste si zapojil proudový chránič integrovaný v zásuvce, pak to nemusí být nutně špatně ... Více informací by neškodilo.

TO: Rotrekl
Patrně jste se spletl ... Předřazené jištění by mělo mít stejnou, nebo nižší jmenovitou hodnotu, než proudový chránič za ním. Tedy např. jistič 25A - chránič 25A, 40A atd.

David Hruda:
Citace: Vít Rotrekl  17.01.2013, 20:38

Pokud je předřazený jisitč větší jmenovité hodnoty, než jmenovitý proud proudového chrániče, tak je to v pořádku.
Doma máte určitě nějaký jisitč, před tím kam jste ten chránič připojil...

PS: Pozor ELEKTRIKA kope :)

Bohužel je to právě naopak. Hodnota předřazeného jističe nesmí být vyšší než proud chrániče, já osobně dávám min. o řád vyšší chránič.
Edit: nevím, jestli tak pomalu píšu nebo pomalu přemýšlím, že mě "předepsali" dva kolegové?  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana