Jaký ideální kabel k akumulačním kamnům?
Oldřich Morávek:
to Hudec:
Kabely HO5V- atd jsou pro napětí 300/500V AC, zkušební napětí 2KV.
Proč by neměl projít??
viz katalog Draka
Miroš Jan:
Citace: Martin Novák 05.01.2013, 22:06
Podle mne CYKY 5x2,5 pevna intalace od rozvadece po vypinac (sporakova kombinace) a od vypinace kus v trubce a pak ke kamnum az na svorkovnici neco z H05S - kabel se silikonovou izolaci pro vysoke teploty...
Souhlas , kromě té sporákovky.
Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec 05.01.2013, 18:57
Asi z 40 Aku kamen, které jsem dělal, byl unikající proud většinou někde kolem do 5, ale u déle provozovaných se již pohyboval výše.
Alespoň pro mne jsou kamna typ. příklad spotřebiče, ke kterému bych desítku natáhl vždy.
A kam by se ta 10 připojila?
AKU kamna mají pro to nějakou ochrannou svorku?
Milan Hudec:
Citace: Oldřich Morávek 06.01.2013, 12:01
to Hudec:
Kabely HO5V- atd jsou pro napětí 300/500V AC, zkušební napětí 2KV.
Proč by neměl projít??
viz katalog Draka
Teď to nemohu najít, ale mám zafixováno, že pro poddajný přívod jedině H07..., bylo to v nějaké normě cca "používání kabelů a šnůr"
Martin Novák:
Citace: Miroš Jan 06.01.2013, 11:13
Martine, ten havarijní vypínal silovou část a nebo ovládačku, tos nenapsal?
Pardon, asi jsem to napsal trochu blbe.
V kamnech (vyrobce nejaka Italie, znacku si fakt nepamatuju - je to uz par let) byl havarijni termostat vypinajici silovou cast nabijeni. Tenhle termostat (nastaven tusim na 130°C) zustal po zapusobeni ochrany rozpojen a pro jeho zapnuti bylo nutny sundat bocni kryci plech a zresetovat ochranu sroubovakem.
Pak tam byla elektronika ridici nabijeni nejak srandovne, pry "podle skutecne spotreby a prubehu vybijeni pro usporu energie" a tahle elektronika mela na vystupu bezpotencialni kontakt rele, ktery byl podle pokynu vyrobce zapojen do obvodu stykace nabijeni, takze si kamna vypnula dobijeni podstatne driv, nez vyplo HDO.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana