Z jakého období může pocházet takto provedená elektroinstalace?
Jiří Schwarz:
Citace: kbulda 05.01.2013, 20:57
Jestli po těch krepovačkách toužíte, tak bych je ještě někde vyhrabal v dílně.
Velikost 13, 16 a 23 mm. Dělal jsem s nimi instalace naposledy v roce 1965.
Až pojedete na Domažlicko, zastavte se v Kolovči v muzeu techniky a řemesel, třeba vám ty kleště vymění za volnou vstupenku. A tam je co prohlížet! ;)
Jakub Hlásek:
Nahlédl jsem do nalezené složky s revizními zprávami z let 1950-1954 a dočetl jsem se, že v nejstarší budově bylo k vodní turbíně připojeno dynamo na 120V o výkonu 18 koňských sil. Podle stavebního plánu tam bylo zakresleno již v roce 1914. Řekl bych, že toto je odpověď na mojí otázku prvotní elektrifikace tohoto objektu. V roce 1950 mělo "naštěstí" proražený kladný pól na kostru, tak o něm bylo v revizní zprávě pár vět. ;)
Jakub Hlásek:
To Lukáš Rotrekl: Dobové plány elektroinstala ce se bohužel nedochovaly. Pouze stavební plány, ale i tak se díky nim dalo rozeznat veliké množství technologií.
Zde si tedy dovolím na závěr ještě slíbené fotky zachráněných a zrestaurovanýc h přístrojů:
(Píchačky Elektročas 1950, zapisovač Siemens & Halske 1925, rychloreguláto r AEG 1925, reostat Škoda 1945 a nakonec mnou vytvořený panel s měřáky Siemens & Halske 1925):
Stylová elektroměrová dvířka (revizák nad nimi jásal o:-) ):
šamil basájev:
Krásné fotky,
Než tuto rozvodnu zbourali, byl jsem se tam také podívat. Tibu si pamatuju jako malej kluk, když mne tam táta vzal na prohlídku.
Měl bych na vás historickou otázku a nechci zakládat další vlákno, pamatuji si oválné zásuvky na 400V, které měly pouze 3 kolíky a nula byla propojena pouzdrem koncovky. Nemůžu se dogooglit nějaké fotografie, neměl by jste někdo?
(poklona)
Václav Třetí:
Myslíte MEZ (pův. ČKD) tři kulaté kolíky X, Y, Z a plochý kontakt pro 0 (PE)?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana