Proč v průzkumníku knihoven nelze načíst *.MJF soubory?

(1/2) > >>

Crossi:
V Mosaicu mi nejdou načíst *.MJF soubory knihoven. Mosaic vyhodí chybové hlášení: "Access violation at address 0065ED1E in module 'Mosaic.exe'. Read of address 00000004." případně: "Access violation at address 0065EE69 in module 'Mosaic.exe'. Read of address 00000010." Má taky někdo jiný tento problém? Jak ho vyřešit?

SMILEK:
U mne to jde bez potíží (win7/32) a šlo to před několika dny i na jiné instalaci jinde (Access violation navíc nemusí vůbec souviset s MJF knihovnou).
Zkuste prosím uvést nějaké podrobnosti (verze OS, okolnosti výskytu chyby, apod.).

Martin Kurka:
Máte-li WIN 7 (32 i 64bit) mívají Access violation problémy zhusta za příčinu zakázaný přístup  do chráněných oblastí disku - většinou adresáře Program files - kam si chce program trochu neslušně zapsat pracovní data.
Řešením je instalace programu s přístupy správce, nebo spuštění programu s právy správce (nebo obojí)
Spuštění - kliknutím na ikonu zástupce pravým tlačítkem a vybrat volbu Spustit jako správce.
Jak tuto volbu zapnout trvale viz nápověda Win pro vlastnosti zástupce nebo volba režimu kompatibility.

Crossi:
Pavle, pro upřesnění:
Mám W7 / 64 bit, chyba se vyskytne v případě že jsem chtěl nechat zobrazit MJF soubory zatržením volby v průzkumníku knihoven. Po zatržení této volby se seznam nezmění, zůstane stále stejný a MJF soubory nikde. Poté stačí kamkoliv v okně průzkumníku klepnout myší, nebo stisknou Enter (jinou klávesu jsem nezkoušel) a chyba je na světě.

SMILEK:
Rozumím. Tedy buď je to opravdu chyba, projevující se jen v 64bit. verzi (u mne se korektně zobrazí LightsLib, jde začlenit do projektu, po doplnění parametrů i přeložit),  nebo je tam ještě jiný problém. Uvidíme, co na to ostatní... ;)
V souvislosti s postřehem M.Kurky - chová se to stejně i v případě,  že je Mosaic spuštěn s právy správce? (Pravé tlačítko na ikonu, spustit jako správce - tohle bývalo v sedmičkách občas zdrojem překvapení i ve FoxToolu.)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana