Proč se u všech svítidel v paneláku ovládaných IR čidly objevuje napětí na N ?
Ján Prečuch:
Pro pravděpodobně kolegu: info jsem od roku 1988 vyučen v oboru elektromechani k pro rozvodná zařízení ( s vyznamenáním) 1989 maturita na SPŠE, Praxe: údržba potravinářskýc h linek, obsluha trafostanice včetně kompenzace, pak měnírna DP , servis kopírek, projekce , nyní OSVČ... na panelákové hlinikové rozvody se moc nechce velkým firmám, sem tam uhořená zásuvka.. schodišťáky a tyhle čidla.
Myslím, že jste mi poradily, opravdu je to asi kombinace více faktorů. Pouvažuji nahradit PIR čidlo MW čidlem.
a ještě odpovím kolegovi s dotazem na dokumentaci... jste trochu naivní, nacházím takové prasárny bez dokumentace, že až. Pak se rámci možností pokusím je dostat k ideálnímu stavu.
Například tady vedou z PIR čidla tři dráty "lanka" napájení čidla hnědá, modrá N, a výstup červená. A neznámý hrdina je strčil do klasické WAGO svorky na pevné dráty... ani se neobtěžoval s nějakou úpravou drátu aby byl pevný. No v té svorce fakt nedrží...
Ludvík Kubík:
Osadili je žárovkami 40W a vše bylo OK.
Jestli vám to pomůže napíšu, jak bych postupoval já. Několikrát jsem tento problém již na hotové instalaci řešil.
Píšete, že při 40W žárovkách bylo vše OK, z toho vycházím.
Nejdříve bych si zjistil, zda je možné do svítidla našroubovat 100W žárovku. Většinou se setkávám s chodbovými svítidly paneláků max. na 60W.
Dále bych se zajímal, v jaké vzdálenosti lze umístit PIR od svítidla (12 cm je opravdu málo). Výrobce dodává letáček (návod na instalaci), kde lze vyčíst veškeré potřebné údaje.
No a potom bych to řešil např. posunutím PIRU od svítidla, zaslepením Flesnerovy čočky do prostoru kam nemá vidět, popř. výměnou za MW, ale musím počítat s tím, že MW bude vidět i do bytů.
Fuk Tomáš:
Citace: Ludvík Kubík 30.12.2012, 21:20
...zaslepením Flesnerovy čočky...
Pan Fresnel se v hrobě obrací ;)
Edit: opraveno ll
David Hruda:
Citace: Fuk Tomáš 09.01.2013, 23:20
Pan Fresnell se v hrobě obrací ;)
Ten je na tom líp než Fresnel. :D
Fuk Tomáš:
Jj, tak to dopadá, když klávesnice s docházejícími baterkami udělá dvojklik a někdo to po sobě nepřečte ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana