Jak přepínat fáze zásuvek pro spotřebiče?
Miroš Jan:
Kamile dí... :)
Ján Garaj:
Citace: Kamil Novák 07.01.2013, 22:20
Teď to trochu zkomplikuju.
Před pár měsíci jsem byl požádán jedním známým, abych mu vyměnil právě ten elektroměr zeleného bonusu (velké rozdíly jeho hodnot v porovnání s hodnotami na střídači).
Při tom, chtěl taky přepojit zásuvky pro pračku, myčku a sušičku na stejnou fázi, jako je výstup ze střídače.
Vysvětloval jsem mu zbytečnost tohoto, ale poučil mne, že je mu zelený bonus vyplácen ne podle hodnot z 4Q elektroměru, ale právě podle toho, co naměří to malé počítadlo za střídačem.
Nevěřil jsem, ale ukázal mi několik vyúčtování, kde byly uvedeny hodnoty, které si on každý měsíc odečítá a zasílá je e-mailem. (ssur)
Už si bohužel nevzpomínám o kterého prodejce elektřiny jde, ale nejedná se o ČEZ.
Nehovorím nič, ale na moje slová aj tak raz dojde. A jeto. Koľko mínusiek mi odpustíte?
Michal Novák42:
Citace: Kamil Novák 07.01.2013, 23:11
1F.
Ale mne na tom udivilo, že si hodnotu odběratel (dodavatel) odečítá sám a hlavně z počítadla, které má k fakturačnímu asi dost daleko. :o
Elekroměr výroby musí být pochopitelně cejchovaný.
Kamil Novák:
Citace: Michal Novák42 08.01.2013, 19:10
Elekroměr výroby musí být pochopitelně cejchovaný.
To jsem si taky myslel. A vidíte - mýlíme se oba.
raj:
A protože cejchovaný elektroměr byl v dobách solárního boomu nedostatkovým zbožím, řešily to dodavatelské formy podvodně tak, že dodaly ČEZu cejchovní list od elektroměru staršího a osadily "normální". Proto dnes před výměnou elektroměru za 4Q, chodí kontrola, která spočítá panely na střeše zda "sedí" výkon a zkontroluje, zda kalibrační list elektroměru patří elektroměru namontovanému.
Citace: David Hruda 07.01.2013, 22:57
Ale ve vyúčtování se to nepromítne.
Omyl. Někde již ano.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana