Jak přepínat fáze zásuvek pro spotřebiče?

<< < (13/16) > >>

Michal Novák42:
Citace: Zdenek Hejčl  06.01.2013, 21:05

Takže pro osvěžení:
Tohle není možné ručně uhlídat - musí být stálý dozor a má to brutální nevýhodu. /při zastínění mrakem/
V tento moment není obsluha zareagovat včas - platí se vysoký tarif.  :o
Další problém přerušované praní, mytí, pečení - zde platí, že více škody, jak užitku.  (zle)
Pokud je potřeba dosáhnout kýženého výsledku - jedině kvalitní automatika....

(poklona)  všem za snahu, bohužel trošku se to zvrhlo jiným směrem...
Jinak pro upřesnění, typ elektroměru máme ACE SL7000 2T, viz:
http://www.itron.cz/cs/elektrina/elektromery_pro_velkoodber/ace7000.htm

Podle vyjádření technika ČEZ a vlastního pozorování opravdu funguje tak, že sčítá odběr ze všech fází, který ukládá do registru podle tarifu (NT/VT) a podobně počítá i dodávku do sítě. Celkovou výrobu potom měří náš elektroměr zelého bonusu, který je mezi střídačem a domovním rozvaděčem.

Způsobů ukládání energie existuje spousta, ale bohužel mají v malém měřítku mizernou návratnost. Třeba si jednou pořídím elektromobil a nebudu muset přebytky řešit...

dolac:
Citace: Michal Novák42  07.01.2013, 18:25

Podle vyjádření technika ČEZ a vlastního pozorování opravdu funguje tak, že sčítá odběr ze všech fází, který ukládá do registru podle tarifu (NT/VT) a podobně počítá i dodávku do sítě. Celkovou výrobu potom měří náš elektroměr zelého bonusu, který je mezi střídačem a domovním rozvaděčem.

Takže ste si na pôvodnú otázku zodpovedal sám. Prehadzovanie (prepínanie) fáz neriešte.  Čo sa týka akumulácie energie, ak sa nemýlim, tak táto otázka sa tu už riešila viackrát. 

Způsobů ukládání energie existuje spousta, ale bohužel mají v malém měřítku mizernou návratnost. Třeba si jednou pořídím elektromobil a nebudu muset přebytky řešit...

Tým elektromobilom možno v budúcnosti nebudete akumulovať iba svoju vyrobenú elektrinu, ale aj elektrinu distribútora a budete tak poskytovať distribútorovi službu a za to brať ďalšie prachy. Aj s týmto sa totiž v budúcnosti uvažuje pri smart grid-och.

Kamil Novák:

Teď to trochu zkomplikuju.
Před pár měsíci jsem byl požádán jedním známým, abych mu vyměnil právě ten elektroměr zeleného bonusu (velké rozdíly jeho hodnot v porovnání s hodnotami na střídači).
Při tom, chtěl taky přepojit zásuvky pro pračku, myčku a sušičku na stejnou fázi, jako je výstup ze střídače.
Vysvětloval jsem mu zbytečnost tohoto, ale poučil mne, že je mu zelený bonus vyplácen ne podle hodnot z 4Q elektroměru, ale právě podle toho, co naměří to malé počítadlo za střídačem.

Nevěřil jsem, ale ukázal mi několik vyúčtování, kde byly uvedeny hodnoty, které si on každý měsíc odečítá a zasílá je e-mailem.  (ssur)
Už si bohužel nevzpomínám o kterého prodejce elektřiny jde, ale nejedná se o ČEZ.

Roman Šafránek:
Přesně tak to je. Pokud je výroba v režimu "zeleného bonusu" tak dostáváte právě onen zelený bonus za vše co vyrobíte (vše co "vyleze" ze střídače a tudíž se to měří elměrem hned u střídače). Zelený bonus není za dodanou energii, je to pouze "odměna" za zelenou výrobu. S energií si pak už můžete dělat co chcete - co spotřebujete to spotřebujete, a na to co nadbyde si najdete kupce (obchodníka se silovou elektřinou). Každopádně obchodník ty přebytky od vás vykoupí za mnohem nižší cenu, než vy od svého dodavatele nakoupíte = je výhodné si vlastní energií nahřát boiler přes den, než čekat do noci kdy elektrárna nejede a za energii zaplatit.

Miroš Jan:
Kamile, tan zákazník měl FVE 1 F nebo 3 F?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana