Prečo podla vás neustále vyhadzuje prúdový chránič?
František Šohajda:
Jen namátkou.....
Co je to za chránič??
Jakou má vybavovací charakteristik u?? (myslím tím pulující,čistě střídavý a pod??)
Někdy pomůže i se zpožděnou char. nevybavující 10ms a pod??(G,R a pod.)
Když to není unikající proud?? Dnes máte v prodeji i s indikací unikajícch proudů.....
Impulzní zdoje bývají prevít....a hlavně ty made in China! (zle)
Podobnou závadu jsem řešil před léty na zubní soupravě starší výroby...To ale nebyli chrániče jako dnes,
výběr je vynikající!
Základem je odpojovat za chráničem obvody.....
Ladislav Husár:
Citace: Lukáš Rotrekl 27.12.2012, 21:08
Hledejte chybu v okruzích za tím chráničem, který vypadává. To že to dělá při zapnutí jednoho světelného okruhu vám usnadní akorát zjišťování jestli se povedlo najít správně.
Vemte měřič izolačního stavu a změřte jednotlivé okruhy zásuvek za chráničem. Znamená to samozřejmě odpojit v rozvaděči oba pracovní vodiče (fáze jističem, nula na svorkovnici rozvaděč vypadá udělaný slušně, tak to snad nebude takový problém). Pozor na elektroniku a "přepěťovky" na koncích kabelů. Nevím co máte zapojeno v zásuvkách na těchto okruzích, ale mohl by to dělat i nějaký filtr na vstupu nějaké elektroniky... Prostě si proud (nějaká vyšší harmonická) najde nejsnadnější cestu....
myslite ze merania za chranicom na vyvodoch pomozu? lebo neviem ci ste postrehol ale obvod ktory vyhadzuje chranic je praveze mimo chranica tzn, ze nieje zapojeny za nim... rozvadzac som robil sam, o to ma to viac stve, musim to vyriesit k spokojnosti zakaznika...
SMILEK:
Citace: Ladislav Husár 27.12.2012, 19:57
... Problem robí jeden svetelný obvod ktorý je spinany cez rele /Inteligentný system INELS/ a to tak, ze z casu na cas cca 2x do tyzdna pri zapnuti toho obvodu vyhadzuje prudovy chranic...
Na svetelnom obvode su zapojene impulzne zdroje ktore spinaju LED pasy v jednej zmiestnosti RD...
Není za tím vyhazovaným chráničem náhodou také zdroj INELSu typu PS-100? Podobnou potíž jsem jednou řešil, zmizela po výměně zdroje za jiný typ (tehdy konkrétně za PS2-60/27).
Co vše visí na tom RCDčku?
Lukáš Rotrekl:
Nakreslete si schéma, aby vypadl chránič musí přes něj téct proud nějak do "země" (pokud je tedy chránič v pořádku). Je to porucha*, která se blbě hledá, ale pokud je chránič v pořádku, tak porucha musí být za ním..... Jinde ne.... Jak jsem psal, může to dělat něco co je frekvenčně závislé a pro vyšší harmonickou při zapnutí spínaného zdroje se to chová jako malý odpor a okruh se uzavře tudy..
že je to obvod mimo chránič jsem postřehl, ale něco musí ten chránič vyhodit, pokud jsou tři stejné chrániče tak proč vypadává jen tento?
*) Porucha nemusí být porucha ale vlastnost něčeho za chráničem
Přidám ještě příklad z praxe: Chránič za něm pár vývodů ven, (brána, venkovní zásuvka, zavlažovací čerpadlo,..) Pes překousal kabel od brány, brána se díky tomu přestala používat, ale v souvislosti s tím při zapojení vysavače a běžeckého pásu do konkrétního zásuvkového okruhu při jejich rozběhu došlo k vybavení chrániče právě pro ty venky, i když zásuvkový okruh z vysavačem byl za jiných chráničem a s tímto vlastně vůbec nesouvisel, po odpojení vadného kabelu brány vše bez problému....
Miroš Jan:
No já bych, Ladislave jako první věc, rozkreslili obvody, tak abych vyděl patřičné souvislosti. V druhé řadě bych si rozkreslil tu ovládačku světel.
Pak bych začal měřit izolační odpory na zásuvkových okruzích, samozřejmě vše vytahat ze zásuvek.
Pak bych začal měřit na tom jediném světelném okruhu, a v neposlední řadě na té ovladačce.
:)
PF7, nevypne jen tak sám od sebe.
Změřil bych proud ve vodiči PE, toho světelného obvodu. ;)
Ten chránič PF7, v jakém je provedení AC, A, nebo G?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana