Čo vše môže povolený N vodič vo svorke v rozvádzači spôsobiť?

<< < (4/6) > >>

Martin H.:
Citace: Jiří Schwarz  19.12.2012, 12:09

Možná by místo "protipožárního jističe" mohl někdo vymyslet chytrý chránič, kde by byl proudový chránič kombinovaný s nějakou napěťovou ochranou a vypínal by při "nebezpečném" rozdílu napětí mezi N a PE nebo při větším úbytku než několik V  na N
Nepošleme to jako "nápad pro vývoj" třeba do Schneider Electric?

Keby sa to nekombinovalo do jedného prístroja, ale chránič by ostal chránič a malý varistor medzi N a PE by išiel až do poslednej zásuvky, zachytilo by to viac porúch.

Milan Hudec:
Varistor chápu, ale proč by to mělo fungovat jen u samotného chrániče mé uniká, můžete prosím kolego osvětlit?

Martin H.:
Citace: Milan Hudec  19.12.2012, 18:18

Varistor chápu, ale proč by to mělo fungovat jen u samotného chrániče mé uniká, můžete prosím kolego osvětlit?

Ja som reagoval na výraz "chytrý chránič". Podľa mňa stačí bežný chránič v rozvádzači.

Pri rozdieli potenciálov nad určitú hranicu by nejaký varistorový člen zviedol z N do PE dostatočný prúd na vyhodenie predradeného chrániča.

David Hruda:
Můžete mi někdo vysvětlit, co se to tu řeší? Jak souvisí centrální nebo necentrální chránič s poruchou na N? Pokud mi upadne N na vstupu do domu, mohu mít chráničů kolik chci a není mi to nic platné.

Mirek Vašák:
Citace: David Hruda  19.12.2012, 19:21

Můžete mi někdo vysvětlit, co se to tu řeší? Jak souvisí centrální nebo necentrální chránič s poruchou na N? Pokud mi upadne N na vstupu do domu, mohu mít chráničů kolik chci a není mi to nic platné.

Souhlasím. Pokud jak píše tazatel je opálená svorka a  izlace vodiče, vypadá to spíše na špatné dotažení svorky. Mám doma centrální chránič a netvrdím, že je to ideální, ale za 25A hlavním jističem jsem použil 40A chránič a tak si myslím, že by to nemuselo být úplně špatné řešení. Rozdíl je pár korun.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana