Co vše může způsobovat vybavování jističe?
Martin Kurka:
Klasika, fén má asi kulatou vidlici a pro spotřebič II třídy a tím má stále stejnou polaritu v zásuvce, nebo ho majitelka ze zásuvky vůbec nevytahuje.
Dioda na první stupeň pak dělá stejnosměrnou složku proudu stále ve stejné polaritě.
Použitý jistič má mírně magneticky tvrdší obvod a lepí - je citlivější - shodný princip s polarizovaným relé - pomocí malého permanentního magnetu lze enormě zvýšit citlivost relé.
Patrně jste fén přímo na jističi zkoušel s opačnou polaritou ss složky a tím jistič držel.
Jistič C je pro přítah méně citlivý, tak tepavá složka proudu jej ještě nepřitáhne.
Tudíž řešení je jistič jiné výrobní série, nebo jiného výrobce, nebo jiný fén, nebo alespoň k fénu placatou vidlici, tam se to statisticky vystřídá.
P.S. Také je možné, že má paní ještě jiný tepelný spotřebič s diodou, dlouhodobě běžící - třeba nějaký teplovzdušný ventilátor. A ten trvalé zmagnetování a zcitlivění jističe podpoří.
Výměna vedení podle mne nic v této problematice nezmění.
David Hruda:
>Kurka: (jednicka)
Milan Hudec:
To Kurka, jistič C, který také padal byl úplně jiný, ale je pravda, že padal až po delší době, fény jsem zkoušel dva, nicméně jistič vedle napájí přímotop který jede stále na poloviční výkon, to mne nenapadlo, ach jo, to jsem si zas udělal ostudu
Radim Strycharski:
Znamená to tedy, že si jistič dokáže pamatovat pulzující proud třeba 24 hodin? :o
Lubomír Jindra:
Jak to že tedy nepozorujeme tento problém mnohem častěji? Takových fénů je... co může být na tomto fénu tak zvláštního?
Přímotop je na jiný jistič.
Když vypadával fénem i jiný jistič "C", tak vadným jističem to není. Statisticky - dva podobně vadné jističe, to by byla větší náhoda než kvalitní zákon z poslanecké sněmovny.
Přeměřil bych izolační odpor vedení 500 a 1000V.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana