Ako mám pripojiť termostat ku kotlu?
Fuk Tomáš:
Nechtěl jste napsat spíše toto?
Citace
K termostatu vede napájení na svorky N a L.
Svorka COM termostatu se spojí se svorkou č.5 kotle a svorka NO se svorkou č.6 kotle.
Klema na svorkovnici kotle mezi svorkami 5 a 6 se odstraní.
Kontakt COM na termostatu ale nesmí být s ničím dalším spojen.
František Janeček:
Předpokládám, že termostat při dosažení teploty rozepne a tím vypne topení.Alespoň jsem zatím používal takové termostaty.Tak že proto jsem napsal COM a NC.
Fuk Tomáš:
Ze schématu v úvodním dotazu je zřejmé, že stav "topit" znamená aktivní (sepnutý) kontakt NO.
František Janeček:
Nechci se s vámi přít ale příkaz "topit" je spojený kontakt, takže na tom se shodujeme.Přík az "topit" je při nízké teplotě.Takže když je teplota dosažena, termostat vydá "netopit" a kontakt se rozepne.Z toho mi vychází v klidu sepnutý, t.j. NC.Takový kontakt je potřeba pro kotel.Schema svorkovnice termostatu beru v úvahu jen s tím, že termostat není na baterie ale je napájen ze sítě.Jestliže tam tazatel namaluje jen vývody z přepínacího kontaktu bez společného, nemohu to brát vážně a vycházím ze schematu kotle.Ten na povel "topit" potřebuje svorky 5 a 6 spojeny při teplotě nižší, než je nastavena.Prot o je tam ta klema, když není použit kontakt termostatu
Milan Hudec:
Velice se obávám, že než se zde top odborníci shodnou na drobných niancích zapojení, tak tazatel zmrzne
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana