Ako mám pripojiť termostat ku kotlu?

<< < (3/5) > >>

David Hruda:
Citace: Peter407  15.12.2012, 17:01

Nebudem radšej nič riskovať a zaobstarám si nový termostat kompatibilný s mojim kotlom.
Dakujem za pomoc :)

(jednicka)

Mirek Vašák:
Dval jsem se znovu na schémata a pokud je opravdu termostat univerzální, tak by zapojit šel a to jednoduše. Ovšem za předpokladu že svorka NO na termostatu je spínaná fáze. Jeví se mi totiž chyba v popisu,jinak by nemělo smysl aby termostat spínal ještě N, když je pro spotřebič připojená již před termostatem. Ale chtělo by to elektrikáře, který to posoudí na místě.

František Janeček:
Určitě je spínaná fáze.Jednak L a N je zřejmě napájení elektroniky termostatu.N je přiváděn na spotřebič přímo, takže ze svorky NO je spínaná fáze.Háček je v tom, že je vyveden NO kontakt, NC kontakt ale není vyveden Společný tohoto přepínacího kontaktu (COM).To je kámen úrazu, protože je spojen s fází uvnitř termostatu.

Peter407:
Citace: František Janeček  15.12.2012, 22:42

Určitě je spínaná fáze.Jednak L a N je zřejmě napájení elektroniky termostatu.N je přiváděn na spotřebič přímo, takže ze svorky NO je spínaná fáze.Háček je v tom, že je vyveden NO kontakt, NC kontakt ale není vyveden Společný tohoto přepínacího kontaktu (COM).To je kámen úrazu, protože je spojen s fází uvnitř termostatu.

Na termostate kontakt COM vyvedený je. No na schéme chýba, čo ma zmiatlo a aj preto som sa obrátil na toto fórum.

František Janeček:
Citace: Peter407  16.12.2012, 01:35

Na termostate kontakt COM vyvedený je. No na schéme chýba, čo ma zmiatlo a aj preto som sa obrátil na toto fórum.

To je ovšem zásadní věc.Potom se tu bavíme celý den o ničem.Kdyby byl k dispozici typ termostatu nebo odpovídající schema na začátku, tak by bylo hned jasno. >:(
K termostatu vede napájení na svorky N a L.Svorka COM termostatu se spojí se svorkou č.5 kotle a svorka NC se svorkou č.6 kotle.Klema na svorkovnici mezi svorkami 5 a 6 se odstraní.Předp okládám, že kontakt není s ničím dalším spojen.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana