Jak regulovat otáčky vrtačky externě?

<< < (6/7) > >>

David 0213:
Citace: Jiří Kubík  12.12.2012, 18:05

Tady byste si něco nevybral ?
Měl byste to přímo od kolegů a bezpečné.
Ovšem záleží na tom, co je pro vás pár peněz.

:)

(poklona)  vám za tip tohle je naprosto nej jednoduší řešení
Asi už mám jasno.

Jarmil Pinc:
Mám tři vrtačky, které mají rozbitou regulaci otáček na svém spínači. Chtěl bych si proto pořídit jeden externí regulátor. Co říkáte tomuto provedení?
http://aukro.cz/pwm-regulator-otacek-ac-motoru-50-220v-10a-2000w-i5256030294.html

Fuk Tomáš:
Že funguje, ale pozor - nemá zpětnou vazbu, takže nedrží otáčky.

Jaryn Amater:

Jak moc mohu ublížit vrtačce, když má psaný rozsah otáčení 0 až 600 otáček za minutu a já budu držet otáčení v 20 otáček za minutu asi 5 hodin:D. Nebo s nějakýma pauzami.
Potřebuji spíchnout rychle gril do 15 kg.
Moment ta vrtačka má asi 10krát předimenzovaný než potřebuji, takže nějaký výkon může ztratit.

Zatím řešení mám to, že pustím vrtačku a nedomáčknu spínač a v poloze pro ideální otáčení tlačítko zafixuji. Nebo šel by tam dát třeba nějaký poťák nebo nějaké jiné tlačítko?
Je jedno zda je to vrtačka na baterii nebo na síť to neřeším.

Nebo neni vhodné fixovat tlačítko a použít jako regulační člen je v hodné spíš nějakou stavebnici?

V elektronice se vyznám, ale v motorech trošku plavu, takže vyrobit nějaký měnič nebo regulátor by nebyl problém, ale aby mi neshořel motor.

Jiří_Hrubý:
No, problém bude v chlazení, závislém na otáčkách ventilátoru.
Na prasotoč staří motůrek ze stěračů z feldy (na vrakáči za kilo) a pár ozubených koleček a řetěz ze starýho kola. Pro nekvalifikovan ou obsluhu, jejíž kvalifikace během akce ještě poklesne a ještě ve spojení s ohněm, je 12V bezpečnějších.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana