Pozná niekto zapojenie tohoto motora?

<< < (2/3) > >>

Kastner Lubomír:
Budu se opakovat již poněkolikáté tady na tomto fóru, ale proč chcete zapojit motor jen na 230 V? Uvědomte si, že ztratíte minimálně 3/4 výkonu motoru!! Takže místo 120 W budete mít zhruba jen asi 20-30 W!! Když si koupíte malý ventilátor nebo mixer tak bude mít daleko větší sílu. Mnoho lidí klame údaj na štítku 230 / 400V Ano, motory lze napájet 230 V, ale 230 V třífázově!! Tj. např. přes frekvenční měnič, kde pro menší motory se dělejí měniče s výstupem 3 x 230 V. Bohužel ale mnoho lidí se domnívá že pokud je na štítku napsáno 230 V pak to mohöu napájet normálně přes jednu fázi. Jednofázový motor je konstrukčně zcela jinak řešen než motor 3 fázový. Ve stavu nejvyšší nouze jdou některé motory napájet i 1 fází, ale opakuji jen ve stavu nejvyšší nouze a jen některé pro některé aplikace a samozřejmě to nese již výše zmíněné omezení - např. ztráta výkonu, nižší životnost, přehřívání apod.

Ižák Ctibor:
  Uvedomujem si, že výkon pôjde rapídne dole. Chcem však tento pohon použiť na záhrade v zahtadkárskej osade, kde som veľmi rád, že mám vôbec 1-fázovú prípojku . Výkon mi stačí a otáčky mi na moje optreby vyhovujú. Túto prevodovku  z motorom mám tiež dávno a iné využitie pre ňu nevidím.

Rozmahel Vladimír:
Tak už jen nachystat vhodné palivo do grilu.  ;)

Jiří Schwarz:
Citace: Rozmahel Vladimír  28.11.2012, 21:20

Tak už jen nachystat vhodné palivo do grilu.  ;)

Takový krokový motor z vraku větší tiskárny je taky řešení, dají se tam dobře měnit otáčky, běhá to z baterky 12  nebo 24V,...

Kalina Jiří:
Pokud máte ve svorkovnici brzdový usměrňovač, zapojte brzdu na 230V AC (viz schémata v příloze). Při napájení motoru 400V se napájení brzdového usměrňovače připojuje mezi fázi a střed hvězdy vinutí (pokud nepoužíváte externí napájení brzdy).
Pokud ve svorkovnici brzdový usměrňovač nemáte a brzdu nepotřebujete, zdemontujte z brzdy brzdný disk a přítlačný disk vypodložte podložkami (případně zdemontujte celou brzdu).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana