Vezmete si nějakou inspiraci z ostrovního režimu Filipa Procházky?

<< < (4/7) > >>

Lukáš Rotrekl:
Přesně to jsem chtěl napsat v reakci na p. Červeného. To bych zrovna tak mohl říct u sportu, který nedělám pro peníze nebo u focení, které mě na výbavě peníze značně žere, že je to neefektivně strávený čas... ale ta efektivita není ve vydělaných penězích, ...... a pochybuju, že by toto prováděl někdo koho to nebaví a byla to doopravdy "jen" nutnost...

Jiří Schwarz:
Není mi jasné, proč by mělo fungovat zapojení měniče s horní části strany 9 v přiloženém dokumentu, proč by okamžitě nehořely MOSFETy, které budou mít cca 100V mezi S a G, resp. jakým zázrakem by to měl přežít ten CMOS generátor s 4047!
-----------
Citace: Zdenek Rajmont  20.11.2012, 19:28

Omyl.
Od roku 2013 může zařízení pracující z obnovitelných zdrojů instalovat jen firma certifikovaná ministerstvem průmyslu ...  (norm)

Jak je to omezeno výkonem?
Abych se nedopustil nějakého prohřešku, když si na zahradě zapíchám takový "světýlka" s AA akumulátorky, FV panýlkem, LED...

Jiří Mudra:
Citace: Zdenek Rajmont  20.11.2012, 19:28

Omyl.
Od roku 2013 může zařízení pracující z obnovitelných zdrojů instalovat jen firma certifikovaná ministerstvem průmyslu ...  (norm)

Národ český je svým strachem z porušování pravidel proslulý ;D

Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Schwarz  20.11.2012, 20:34

...-----------Jak je to omezeno výkonem?
Abych se nedopustil nějakého prohřešku, když si na zahradě zapíchám takový "světýlka" s AA akumulátorky, FV panýlkem, LED...

Nijak to výkonem omezeno není. Znění s vyznačenými změnami.
Definice: ...kotlů a kamen na biomasu, solárních fotovoltaickýc h a solárních tepelných systémů, mělkých geotermálních systémů a tepelných čerpadel (dále jen „vybraná zařízení vyrábějících energii z obnovitelných zdrojů“)
Povinnost (§ 7) (4) Stavebník, vlastník budovy nebo společenství vlastníků jednotek jsou povinni
a) ...
b) zajistit v případě instalace vybraných zařízení vyrábějících energii z obnovitelných zdrojů v budově, aby tuto instalaci provedly pouze osoby podle § 10d; zajištění se prokazuje předložením kopie daňových dokladů, týkajících se příslušné instalace a kopie oprávnění podle § 10f,

Takže zdá se, že spása by mohla být v tom, instalovat to na zahradě - mimo budovu  :D

Citace: Jan Alin  20.11.2012, 20:01

Asi by byl čas na reset systému.  >:(

Ju.

Jan Alin:
Citace: Jiří Mudra  20.11.2012, 22:34

Národ český je svým strachem z porušování pravidel proslulý ;D

A na to jste přišel kde? Když tak koukám okolo sebe tak se mě ani nezdá, spíš hledám zda alespoň někdo něco dodržuje.  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana