Vypínací versus podpěťová spoušť

<< < (6/9) > >>

Georgis Fasulis:
Pane Beláňi, odvolávám svou předchozí námitku, neuvědomil jsem si, že "Uvolnění ovládacího prvku přístroje nouzového vypínání nesmí způsobit uvedení příslušné části instalace pod napětí". Jak tady správně uvedl pan Nosek. Nejlepší řešení je opravdu ta spoušť MNx od schneideru a taky řešení s časovým relém asi není špatné, jen je nutno přesvědčit revizáka, že relé není "blbec" a že prostě funguje tak jak má.

Štefan Beláň:
To: Fasulis,
než jsem stačil odpovědět, tak jste si odpověděl sám. Nechápu jenom Vaší častou aversi k mým příspěvkům. Uklidňuje mne pouze myšlenka, že je to pouze můj subjektivní názor a pocit. Jinak nevím PROČ ?

Pavel Horský:
No pánové,čtu,čtu a čtu a asi jsem zabloudil.Přes távám tomu opravdu rozumět.
Nedávno jsem řešil asi to samé co vy v truhlářské dílně.V rozvaděči jsem použil jako hl.vypínač strojů jistič PL7-C25/3N k němuž jsem mechanicky přiřadil vypínací spoušť Z-ASA(vybaví mechaniku hl.jističe při použití stop tlačítka).K této spoušti jsem následně opět mechanicky připojil spoušť na podpětí Z-USA/230(ta mi mechanicky zajistí vybavení hl.jističe i vypínací spouště).Maká to perfektně jak by mělo a já jsem spokojený.Jen,když jednou za"uherák" jedna z těchto spouští vybaví-no tak musím otevřít dvířka rozvaděče a vše to nahodit.Jde o jeden pohyb.Proto nechápu o co tu vlastně jde.Omlouvám se,ale třeba jsem úplně mimo.

Štefan Beláň:
To: Horský

Nechápu proč jste použil dvě spouště ? Stejnou funkci vám zajistí spoušť na podpětí s rozpínacím STOP tlačítkem.

Jak by jste ale řešil provedení u stykačů nebo deinu pro výkony 100A a výše ?

Tomáš Novotný:
To: Pavel Horský

Nezoufejte, mimo je nás už asi víc :-)))

Řeší se, jak obejít ten "uherák",  aby se na samoubslužný provoz nemuselo jezdit při každém výpadku napětí.

Ale když čtu váš příspěvek, jeden dotaz. Proč ta ZP-ASA? Ta spoušť na podpětí by to měla zvládnout sama spolu s vypínacími kontakty stoptlačítka, ne?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana