Lze změnit hlavní jistič z 3x32 A na 3x25A?
Daniel Hudzík:
Treba si zvážiť, či tá úspora výváži prípadné problémy a menší komfort inštalácie (či nebudete musieť premýšlať, čo s čím sa dá naraz prevádzkovať).
Osobne mám doma 3x50A a naprosto bez problémov (výhoda, že SSE neúčtuje pri domácnostiach za veľkosť hl.ističa)
Martin H.:
Citace: Daniel Hudzík 01.11.2012, 09:01
Osobne mám doma 3x50A a naprosto bez problémov (výhoda, že SSE neúčtuje pri domácnostiach za veľkosť hl.ističa)
Mám 3x40A lebo ZSE pri jednotarife neúčtuje podľa veľkosti ističa. Pri dvojtarife áno a ceny sú to riadne uletené.
Protiotázka teda znie, či máte v ČR možnosť zmeniť sadzbu alebo dodávateľa, aby nerobil rozdiel medzi 25 a 32 A?
Petr Doležal:
Odhadem jsem zmiňovanou tabulku vyplnil. Nejdříve si opravte tu indukčku, zda je 3f nebo 2f. Nepravdivé údaje indukčky vymažte. Dále odklikněte spotřebiče, které nepojedou nikdy současně, např. když pojede trouba, nepojede MW. Z takto vytipovaných dvojic vypněte vždy ten slabší spotřebič. Až budete spokojen s nadefinovaným provozem, můžete přefázovávat 1f spotřebiče, abyste dostal co nejrovnoměrněj ší zatížení fází. Pozor u desky a trouby, při 2f desce se trouba obvykle připojuje na zbývající fázi. Výsledky budete mít nahoře, resp. na dalším listu "do Wordu" s možností vložit "gró" do technické zprávy.
Kdyby vám něco nechodilo nebo nebylo jasné, pište na můj email.
Jiří Füzér:
Jelikož jste mě přesvědčili, že případná rizika převažují případnou úsporu, tak si radši nechám původní jistič :)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana