Jak napojit bezdrátový zvonek na původní drátové tlačítko?

(1/2) > >>

Martin 3:

Mám před domem nerezovou schránku s tlačítkem na zvonek.
Chtěl bych k tomuto tlačítku nějak napojit bezdrátový zvonek s mp3 melodií.
(nebo klidně i drátový zvonek s mp3, ten jsem ale nikde nenašel.)
Všechny bezdrátové zvonky mají svoje bezdrátové tlačítko, které se mi vubec ke schránce nehodí.
Chtěl bych to tedy nějak vymyslet, aby fungovalo puvodní tlačítko z nerezové schránky.

Jiří Schwarz:
Kam chcete dát vysílač bezdrátového zvonku?
Aby se signál mohl šířit směrem k vypínači...
Pro nějakého kutila by neměl být problém z tlačítka ve vysílači vytáhnout 2 dráty a připojit je na kontakty tlačítka ve schránce. Původní přívod do schránky je třeba samozřejmě odpojit.
A nemuselo by to být zařízení VTZ, tady by se mohl vyřádit i kutil bez "padesátky"...

Oldřich Morávek:
Řešil jsem to vlastním zdrojem 12V (abych nemusel pořád měnit baterky) a propojením tlačítka.
Problém byl jen v úbytku napětí na delším vedení a tlačítku. Ale to je další řešení, které v tuhle chvíli nemá cenu zmiňovat.

Martin Hovorkax:
to Jiří Schwarz:  vysílač bych mohl dát do té nerezové schránky, místo tam je. Zvonek bude umístěn na chodbě, cca 6 metrů od schránky. Takže pokud to chápu dobře, stačí rozdělat tlačítko bezdrátového zvonku, ve kterém je i ten vysílač a připojit na kontakty  stávajícího tlačítka? Bude to tak fungovat?

Jiří Schwarz:
Citace: Martin Hovorkax  29.10.2012, 08:37

to Jiří Schwarz:  vysílač bych mohl dát do té nerezové schránky... Bude to tak fungovat?

NEBUDE

Vysílač nemůžete zavřít do "faradayovy klece". To by z něj moc na přijímač nedorazilo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana