Může německý dodavatel v souladu s ČSN osadit v Čechách SCHUKO zásuvky?
Petr Doležal:
Citace: David Hruda 28.10.2012, 20:31
To je zvláštní, připadá mi, že jsem jinou než "obojetnou" šňůru neviděl už léta, musím se na to zaměřit.
Tak jste mě donutil zvednout se a podívat se detailně (jednicka)
Máte recht, odvolávám co jsem řekl.
Jsou obě vyrobeny mimo ČR, tak proto asi €vidlice. Budu se též koukat po českých značkách, zda mají €vidlici.
Jiří Schwarz:
Už jsem "jen do zásuvky s kolíkem" vidlici dlouho neviděl (novou)
Dá se předpokládta, že se výrobci nevyplatí vyvíjet 2 vidlice, montovat 2 druhy vidlic, když to není takový problém mít "univerzální Euroštekr"
K "dokonalosti" už chybí jen zásuvka jak s kolíkem, tak s postraními "packami"... :D
David Hruda:
Citace: Petr Doležal 28.10.2012, 21:09
Tak jste mě donutil zvednout se a podívat se detailně (jednicka)
Máte recht, odvolávám co jsem řekl.
Jsou obě vyrobeny mimo ČR, tak proto asi €vidlice. Budu se též koukat po českých značkách, zda mají €vidlici.
to koukání po českých značkách bude těžké, mám obavy, že už žádná není...
Petr Doležal:
Citace: Petr Doležal 28.10.2012, 21:09
Budu se též koukat po českých značkách, zda mají €vidlici.
Je to vlastně kokotina, koukat se nebudu, protože tu vidlici musí mít z prostého důvodu. Nemohli by exportovat do zemí se Schukozásuvkou .
;)
zerotest:
Jakým způsobem je zabezpečena ochrana proti úrazu od el. proudu? V případě použití vidlic s kolíkem žádná a provoz takového zařízení neodpovídá standardům bezpečnosti požadovaných ČSN a tím pádem ani zákonným požadavkům. V případě úrazu či smrti je odpovědný kdo? Takové zařízení bych určitě nepřevzal a už vůbec neprovozoval.
Osobně mám pod stolem prodloužení s koncovkami Legrand a jsou jen s kolíky a ze zásuvky ne mě kouká rozbočka a taky je jen s kolíky a prodlužovačka s třízasuvkou taky jen s kolíky, tak nemůžu počítat s tím, že většina vidlic je už , ,unischuko,, .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana