Může německý dodavatel v souladu s ČSN osadit v Čechách SCHUKO zásuvky?

<< < (3/12) > >>

Pavel Stránský 111:
Tak trochu mě přijde, že opět tady máme v ČR zataženou ruční brzdu!! Nevidím v  SCHUKO absolutně žádný problém, kromě toho, že pár starých vidlic co nepasuje na oba systémy přijde zahodit! Jinak bezpečnost stejná, spolehlivost stejná, proč to pořád řešit! Jen když vždycky slyším národní vyjímka, tak mám husí kůži! To je stejné jako s fází v pravo nebo v levo a nebo dohadování jaké je pořadí barev v třífázové soustavě - zlatě když jsou tam 3 černý dráty s čísly 1,2,3 a proti nim svorky se stejným označením jinak je to fakt komplikace!

Milan Hudec:
Citace: František Šohajda  28.10.2012, 17:55

Je schuko stejně bezpečná jako naše česká....já si myslím že je,

Velký omyl, zkuste si vzít mokrý hadr a vyčistit zásuvku s kolíkem a pak Schuko, v tom druhém případě je riziko úrazu větší.
Většina hospodyněk to tak dělá >:(

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  28.10.2012, 17:29

Musejí, jenže je to norma a je nezávazná. Chtělo by to něco v zákoně a stejně by se na to spousta lidí vykašlala, obchody jsou plné Schuko a nikoho to nebere, včetně kontrolních orgánů jakkoli pojmenovaných v plynoucím čase.

Třeba vás uspokojí toto:
Vyhláška č. 268/2009 Sb.,  o technických požadavcích na stavby předepisuje, že zásuvky se jmenovitým proudem nepřesahujícím 16 A musí splňovat národně stanovené parametry. Tyto parametry (rozměry a vzdálenosti zdířek a kolíků) jsou uvedeny v mezinárodním dokumentu IEC/TR 60083.

Pavel Stránský 111:
Citace: Milan Hudec  28.10.2012, 18:48

Velký omyl, zkuste si vzít mokrý hadr a vyčistit zásuvku s kolíkem a pak Schuko, v tom druhém případě je riziko úrazu větší.
Většina hospodyněk to tak dělá >:(

To abych napsal všem známým hospodyňkám v německu, že teď nově musí mít při úklidu dielektrické rukavice!!

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  28.10.2012, 19:05

Třeba vás uspokojí toto:
Vyhláška č. 268/2009 Sb.,  o technických požadavcích na stavby předepisuje, že zásuvky se jmenovitým proudem nepřesahujícím 16 A musí splňovat národně stanovené parametry. Tyto parametry (rozměry a vzdálenosti zdířek a kolíků) jsou uvedeny v mezinárodním dokumentu IEC/TR 60083.

Copak mě, ale tazatele by to mohlo uspokojit.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana