Ako zapojit luster na dva vypinace?
Jiří Buben:
Citace: Khun Václav 27.10.2012, 23:23
Jaké máte vlastně vypínače? Pokud klasický jednopólový, tak bych nejprve začal výměnou vypínačů.... musí být totiž 2 střídavé (ř. 6), jinak nemůžete dosáhnout požadovaného efektu. ? Kabely tahal kdo? Vy nebo elektrikář?
I kdyby byly oba vypínače jen v řazení č.1 a každý na jiný okruh, určitě by se našlo řešení například v podobě bezdrátového ovládání třeba od Eniky. Jen to bude stát trochu víc. Ale pokud by se mělo sekat již v hotovém, tak je to ideální řešení. Ale bez elektrikáře který to zhodnotí na místě nelze tady poradit. je to věštění.
Radek Červený:
Dal byste dítěti zápalky a poslal si ho hrát na výlet do stohu? Asi ne, že?
V tom případě nechápu, jakou chcete zde slyšet odpověď, když neznáte ani triviální základy a význam barev vodičů. Tento portál vskutku není poradna Přemka Podlahy a rada se tu sice občas dá, ale lidem, kteří se v problematice orientují a potřebují jen pošťouchnout.
Ve vašem případě mám oprávněnou obavu, že byste uhořel ve stohu.
POZVĚTE SI ELEKTRIKÁŘE.
Jan Alin:
Podle toho jak jste popsal váš postup zapojení lustru doporučuji také pozvat elektrikáře. Zjevně nevíte k čemu jaký vodič slouží a i kdyby jste věděl, je třeba zkontrolovat, zda někdo již v obvodu neudělal podobně chybné zapojení. Může to být známý, který zajde na dobrou kávu, nebo na lahvinku dobrého vína, pomůžete mu, naučíte se něco a bude všeobecná spokojenost. Při špatném zapojení může hrozit úraz nebo i požár a přes web vám to nikdo není schopen zkontrolovat. Věřte že jsem již takových zákroků dělal spoustu a mnohdy se stalo že jsme přišli na docela velký průšvih který bylo možné lehce odstranit, ovšem člověk musí vědět co dělá.
Jiří Mudra:
Citace: Pavel Horský 28.10.2012, 09:08
Z jakého důvodu by měl tazatel provést výměnu kabelu? Jste asi špatně pochopil, že?
Máte pravdu, špatně jsem si přečetl otázku, omlouvám se za dezinformaci
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana