Lze legálně používat "doma" vyrobenou kabelovou redukci?

(1/4) > >>

Podlahy Pospíšil:

S partou kamarádů provozujeme živnost v oblasti stavebnictví a betonových podlah. Používáme stroje pro připojení na 400V, bez N, jen 4 vodiče.
Protože má každý zákazník jinou přípojku, potřebujeme používat redukce z našeho prodlužováku, 4 vodičového s vidlicí 16A na různé 4 i 5 kolíkové zásuvky 16 i 32 A a já nevím, jaké ještě.
Revizní technik, se kterým spolupracujeme mě ale upozornil, že není možné legálně používat kabelové redukce, které nám vyrobil, protože se jedná o "výrobek" a on nám k tomu nemůže dát žádný papír. Prý se snad může stát, že bezpečnostní technik stavby nám za používání redukcí může udělit vysokou pokutu, popř. nás ze stavby přímo vykázat.

Existuje možnost, jak legálně připojit naše stroje do stavebních rozvaděčů i pevných rozvodů, které jsou vybaveny jinou zásuvkou, než 4 kolíkovou 16A?

U spousty firem na stavbách jsem viděl, že se s tím nijak nemažou a přehazují vidlice na prodlužovácích tak, jak zrovna potřebují, takže klidně mají na jednom konci jinou koncovku, než na druhém.

David Hruda:
Můžete si koupit adaptéry tovární výroby se všemi potřebnými dokumenty. (Mě osobně to ale přijde zbytečné, pokud vám je udělal RT a máte na ně revizi, je pro mne vše OK).

František Šohajda:
Mě také ... (dance)
Pokud to schopný revizák proměří, uzná za dobré.....nemá m žádný problém... ;)
Tovární adaptéry jsou sice s "papíry" ale také nejsou bez chyby ! (zle)

Daniel Hudzík:
Lepsia kvalitna vyrobena redukcia, nez cinsky lisovany adapter.

Lubomír Jindra:
Citace: Podlahy Pospíšil  27.10.2012, 15:54

Existuje možnost, jak legálně připojit naše stroje do stavebních rozvaděčů i pevných rozvodů, které jsou vybaveny jinou zásuvkou, než 4 kolíkovou 16A?

Pokud legálně podepisujete smlouvu o dílo, tak přitom také legálně vzneste požadavek jaké stroje o jakém příkonu s jakým připojením si na stavbu přivezete. Provozovatel legálního staveništního zařízení s legální revizní zprávou a legální firmou elektro, která provádí legální montáže a údržbu elektrických zařízení vám na místě připraví legální zásuvku na míru, takže přijedete, legálně zapojíte a legálně pracujete  :)

Pokud budete mít ve výše uvedeném řetězci něco nelegálního tak platí základní pravidlo:
Nic se nestane, dokud se něco nestane  ;) A když se stane, tak budou všechny ilegální články řetězce litovat, že nebyly legální...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana