Jak zajistit aby bojler spínal ohřev,jen když sepne NT?
Ladka Fialova:
Při běžném používání se mi zdá, že bojler spíná ohřev vždy, když se voda odčerpává. Nastěhovala jsem se do bytu a za 4 měsíce mi přišla faktura na VT 847 a NT 189.
Jedná se o byt 47m2, dřív jsem bydlela V bytě o 75m2 a toto by byla spotřeba na půl roku.
Jiří Mudra:
Hřeje se voda jindy, než během vytékání? Je možné že tam máte výkonný průtokový ohřívač místo bojleru? Opište nám sem výrobce a typ zařízení.
Elektricky to samozřejmě předělat jde... už je to ale záležitostí obhlídky odborníka na místě, který navrhne nejideálnější řešení
František Šohajda:
Musíte napsat region a čas kdy vodu vypouštíte ??
Jinak se nedobereme konce.....
(už jsem zažil NT namontován, boiler ale zapojen z jiné zásuvky...pak šel stále.. (dance))
Jaromír Urbanec:
A nebo si minulý uživatel zapojil bojler na stálo, neboť potřeboval hodně teplé vody a peníze nehrály takovou roli.
Jiří Schwarz:
Rada je v podstatě úplně jednoduchá - mít to zapojené podle připojovacích podmínek...
- jaký máte elektroměr - mechanický, se 2 kotouči, nebo digitální?
Na obou je možné poznat, když "svítí kontrolka a bojler hřeje" jaký tarif právě běží...
Stačí v době, kdy běží VT (horní stupnice nebo údaj T2) odpustit trochu vody nebo pohnout regulátorem termostatu a "nesmí" zapnout...
Kdybyste odkud jste, možná se ozve někdo z okolí, kdo by to "za rozumných podmínek" prověřil na nějaké odborné úrovni.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana