Matty_2012
|
 |
« kdy: 16.10.2012, 07:52 » |
|
Zapojuji osvětlení v koupelně - Bodovky na 230V Materiál: 1-klapkový vypínač CYKY 3-J 1,5 3x LED GU10 - 60 LEDEK Profilite-222 4W (Schéma vnitřního zapojení LED žárovky nemám.) WAGO svorky GU10 patice Čokolády
Zapojení: Paralelní - použity WAGO svorky (čokolády spojují patici GU10 s L1 a PE) Schéma v příloze
Problém:
Při zapojení dvou LED žárovek ze tří svítí obě pořádku Při zapojení všech tří LED žárovek svítí dvě v pořádku a jedna nesvítí nebo svítí málo - a zdá se že to tu žárovku odrovná (poté nesvítí - mrtvá)
ALE
Při zapojení tří klasických halogenových žárovek (35W) svítí všechny tři v pořádku
Nesetkali jste se s podobným problémem a jak ho řešit?
|
|
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 16.10.2012, 21:21 » |
|
Téměř nejlepší způsob odhalit závadu je vylučovací metoda. Tu jste použil, ale špatně. Měl jste přehodit LED mezi sebou. Pokud se závada přestěhovala, je vadná LED, pokud ne, je problém jinde. Halogenky se chovají jinak, tím to nezjistíte.
Slovo "téměř" jsem použil záměrně. Pokud za nefunkčností stojí závady dvě a víc, vylučovací metoda selhává.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Hájek Jaroslav

|
 |
« Odpověď #5 kdy: 17.10.2012, 09:58 » |
|
Zapojuji osvětlení v koupelně - Bodovky na 230V
Zapojení nemáte správně. Jak již bylo řečeno, kabel CYKY-J3x1,5 má tři vodiče, barevné označení vodičů je černá, modrá, zeleno/žlutá. Stejné barvy vodičů by měla mít Vaše elektroinstala ce pokud máte nové elektrorozvody . Tuto práci ale svěřte kvalifikovaném u elektrikáři, jinak hrozí nebezpečí úrazu elektrickým proudem vám i ostatním osobám, které budou osvětlení užívat!
|
|
|
|
Matty_2012
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #6 kdy: 18.10.2012, 10:10 » |
|
 za odpovědi, okruh mám přepojen na L a N Nakonec se ukázalo, že byly špatné ledky... statisticky téměř nemožné,ale vytáhl jsem z krabice o cca 30 kusech 3 vadné kusy za sebou.
|
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 18.10.2012, 14:32 » |
|
statisticky téměř nemožné,ale vytáhl jsem z krabice o cca 30 kusech 3 vadné kusy za sebou.
Stává se častěji, pokud se vada týká celé série.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Fuk Tomáš

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 18.10.2012, 19:17 » |
|
Setkal jsem se s čínskými LEDkami, které v některých paticích měly špatný kontakt na plechový závit (okraj byl příliš krátký, málo přehnutý ke středu).
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|