Může být rozvaděč na půdě bez nehořlavé podložky?
Milan Hudec:
No, zejména bych u stodol a půd doporučil vyhodnotit prašnost, bez toho je to jak jít v mrazu jen s jednou teplou botou
Václav Třetí:
Stodola je celodřevěná, že je třeba dát rozvaděč na hořlavý podklad?
skodm:
Citace: Václav Třetí 27.09.2013, 11:28
Stodola je celodřevěná, že je třeba dát rozvaděč na hořlavý podklad?
Přesně tak. Navíc, rozvaděčovou skříň dávám na místo původní skříně, která byla taktéž celodřevěná:-)
Jan Franěk:
Nějak nevím, co si o tom mám myslet. Pokud máte jen trochu pochybností, tak tam prostě použijte podložku. Snad nejde o tak zásadní investici, podle hesla, když si nejsem jist, použiju bezpečnější řešení. To, že nejde v pravém smyslu o rozvaděč, je úplně jedno. Podložka se dává přece pod každé el. zařízení, které by mohlo způsobit požár (pokud sama nesplňuje potřebné vlastnosti). Ať se jedná o zásuvku, krabici, světlo, nebo cokoliv jiného. Z tohoto pohledu mi přijde diskuse nad definicí rozvaděče úsměvná.
Pokud nemáte dostatek zkušeností a hlavně nejste elektrikář, měl by jste si vzít na pomoc elektrikáře, který bude vědět co má dělat. Vámi dotazované "problémy" nemusí a nejsou jedinými, se kterými se můžete na takové elektroinstala ci setkat. I když si myslíte, že to zvládnete, věřte, že v instalacích na a v hořlavých materiálech, dělá chyby i mnoho elektrikářů. TO nemluvím o svodičích a podobně. Dotaz jestli stačí Zel-žlutý ze zásuvky , je jasným důkazem toho, že vůbec nevíte o čem to je. Měl by jste se zachovat jako chlap, přiznat si svoje limity a pozvat zkušeného elektrikáře.
MilanT:
Čtu až nyní otázku tématu. Souhlasil bych s p. Hasalou. Je rozdíl mezi klasickým rozvaděčem, kde při závadě díky velkým proudům může vzniknout oteplení, jiskření a musí se to oddálit či izolovat od hořlavých předmětů. Pokud v tomto případě budou uvnitř drobné IT (informační technologie) spotřebiče, tak by mě osobně nějaká izolační podložka "rozvaděče" mohla být šum a fuk.
Použití bedny má ale jedno veliké plus. Pokud by došlo k rozstřelení-explozi nějakého spotřebiče např. závadou či bleskovým proudem, tak se rozstřel koná pouze v prostoru plechové bedny a nemůže tak dojít k rozletu horkých a vznětlivých částí na hořlavé hmoty půdního prostoru (pokud to vydrží plastová průhledná dvířka).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana