Může být rozvaděč na půdě bez nehořlavé podložky?
Milan Hudec:
Jirko já to nevidím na velkou diskuzi, do bedny leze jednak plovoucí potenciál anténx a jednak pe zás okruhu, tyto je třeba vyrovnat, co se týká šasi skříně, víš velice dobře, že ajtáci maj vypsanou soutěž kdo do dveří skřípne tlustší kabel
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 09.10.2012, 22:24
... víš velice dobře, že ajtáci maj vypsanou soutěž kdo do dveří skřípne tlustší kabel
A já myslel, že hrají hru "kdo lépe naláká blesk do svých rozvodů"...
Milan Hudec:
Jo rozehranýho toho mají více
skodm:
Citace: Jaroslav Molák 07.10.2012, 20:30
Rozvodné zařízení, v našem případě sloužící pro rozvod signálu pro více počítačů a jiné datové komponenty pokud je uloženo na hořlavém podkladě a není typováno na takový podklad vyžaduje nehořlavou podložku ( 10 mm) nebo oddálení od hořlavého podkladu, dřevěného rámu na vzdálennost 50 mm. Není rozhodující pro jaké el. zařízení je skříň určena.
Osobně bych volil oddálení, jako nejjednodušší variantu s použitím delších šroubů resp. vrutů.-
Předepsaná tloušťka nehořlavé podložky pod rozvaděče je 10 mm, ale nikde jsem nenašel, jaký by měl být PŘESAH podložky? Stačí, aby podložka kopírovala zadní stěnu rozvaděče, nebo je nutný přesah? Přišlo by mi logické, kdyby ten přesah byl právě těch 50 mm na všechny strany, aby žádná část rozvaděče se nepřiblížila hořlavé části nekryté deskou na méně než těch 50 mm...
Prosím o radu - instaluji rozvaděč do stodoly a rád bych dodržel normu.
Radim Strycharski:
Citace: skodm 26.09.2013, 10:30
je nutný přesah?
Přesah být nemusí, stačí kopírování okraje.
Citace: skodm 26.09.2013, 10:30
Přišlo by mi logické, kdyby ten přesah byl právě těch 50 mm na všechny strany
Logické by to bylo jen při srovnávání s elektrickou izolací. Tepelnou izolaci bych ale s elektrickou nesrovnával.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana