Prečo sa už nepouživajú rozvodové krabičky nad vypínačmi?
David Hruda:
Dá se to brát i jako příprava na osazeni elektronických doplňků, jako jsou stmívače apod., které by mohly potřebovat N.
Jan Franěk:
Nechápu. Už zde zazněly všechny hlavní argumenty.
Cena více méně stejná, vzhled super, bez hnusných víček, jednodušší servis i snadnější oživování. NAvíc méně spojů a přítomný N vodič pro případný stmívač. Pro normálního elektrikáře zřejmě jasná volba. I když ani to druhé řešení není podle norem špatně.
A to, že tazatel sám neumí odpovědět domácímu a všechny argumenty jsou pro něj chabé, je velmi smutné a mnohé to o něm prozrazuje.
Prostě mu vysvětlete výhody tohoto řešení a pak ať si vybere sám. Nemůže vám pak nic vyčítat. Jasně ho na to upozorněte. Nejlépe před jeho chotí.
Pavel Horský:
Hnusná víčka, která jsou hodně viditelná hlavně v případě, že se domácí rozhodne pro tzv. mnichovskou (škrábanou) omítku. V případě použití tapet a nebo dřevěného obložení je tu vždy do budoucna nemalý problém (po letech, kdy si majitel již nepamatuje, kde byly krabice umístěny a ztratil i fotky, které kvůli tomu pořizoval je pak takřka nemožné dohledat ukryté krabice). Berme to tak, že takovou krbičkou vytvoříme poruchové místo, které nám pak do budoucna bude komplikovat život.
Jan Franěk:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 30.09.2012, 17:34
Už jste někdy hledal poruchu v krabici ve výšce 2m nad podlahou a pod 1cm vrstvou maleb? Jak ta zeď vypadala po vašem odchodu?
Tohle jsem zažil právě minulou neděli. Soused za mnou přišel, že má problém se světlem. Dělal mu to kamarád z práce (neelektrikář, ale prej šikovnej)
Když pominu staré AL kabely a množství krabic, které jsem nakonec musel i rozdělat, tak nejhorší bylo to, že zedník se neobtěžoval se sundáváním víček a štuk přes ně pěkně natáhnul. NO, vlastně i přes vypínače a zásuvky. Nejraději bych utekl, když jsem cca 14 dní po vymalování musel ta víčka sundávat. Co bych dál vykládal. Je to opět na pozvání zedníka a malíře.
Martin H.:
Citace
Prečo sa už nepouživajú rozvodové krabičky nad vypínačmi?
Zákazníci ich nechcú.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana