Lze zapojit novou zásuvku v síti TN-C?
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 30.09.2012, 19:58
Špatně jsem se vyjádřil, existuje lepidlo, které je možno používat v instalacích?
Jasně!
Už jsem několkrát použil "vteřinové lepidlo" když mě chyběla "třetí ruka" (dance)
Elektrovodivá lepidla zpravidla obsahují nějaké střibrné "piliny" nebo něco podobného, dokážou vytvořit vodivou cestu na plošném spoji, ale vodivost vyhovující "CMOS" obvodům.
Lepidlo s vlastmnostmi spoje použitelnými pro výkonové použití jsem ještě neviděl. Tím nechci tvrdit, že "není".
Možná to NASA má vyřešené - když může mít vyvinutou tužku, která píše v jakémkoliv prostředí v jakékoliv poloze na jakýkoliv materiál, např. na sklo pod vodou...
(Rusové šli jinou cestou, pro případ nouze mají tužku a papír :D)
Jirka Š. Svejkovský:
Hmmm, lepené spoje, to je zajímavá myšlenka. Když mohou felčaři lepit kůži nebo dokonce tepny, proč bychom my nemohli lepit dráty?
Mirek Vašák:
Citace: Milan Hudec 30.09.2012, 19:58
Špatně jsem se vyjádřil, existuje lepidlo, které je možno používat v instalacích?
Že Vy chcete lepit ulomené hliníkové dráty? :) :) :)
Zdenek Hejčl:
Zkusit by jsme to mohli, ne?
Aspoň v rámci testování. ;)
Roman Šafránek:
Z elektrikářů se stanou lepiči? Zastrkám dráty do jističe, zaplácnu lepidlem z tuby, hotovo. Výhoda by byla v tom, že bych mohl připojit libovolný počet vodičů libovolného průřezu (samozřejmě tam musí vejít), mohla by existovat i varianta lepidla s nějakou žíravinou, která by z vodiče sežrala izolaci (takže by se nic nemuselo odizolovávat)
:D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana