Určuje nějaký zákon, že musím mít projekt na elektroinstalaci?

<< < (7/10) > >>

raj:
Citace: Alex.Kolouch  10.09.2012, 10:29

Mnou narýsovaný půdorys  s pozicemi vývodů,  zakreslené trasy, které jsem v žádné dokumentaci zakreslené neviděl, narýsovaný rozvaděč,  označená rozvodnice, fotografie a smlouva s elektrikářem, který to vše zapojoval nestačí?

Nestačí k čemu ?

Citace: Jan Franěk  10.09.2012, 10:19

V běžné bytové výstavbě je bohužel neskutečný bordel, což ošem taky mnoha lidem vyhovuje. A tím nemyslím pouze některé z kolegů.

Bordel sice je, s tím souhlasím, ale žít se v něm dá (spíše musí).
Do těchto témat "šťourám" proto, že nesnáším pokrytectví.
Diskusní příspěvky a konečná praxe se často velmi odlišují ...

Alex.Kolouch:
  Nestačí k revizi?

raj:
1. Najděte si potenciálního RT
2. Spojte se s ním a zeptejte se, co pro provedení revize potřebuje, zda je vůbec revize potřeba a jak "to" hodlá provést
3. Podle Vaší spokojenosti s odpovědí opakujte vše případně znovu od bodu 1.

Pavel Obdržálek:
Když jsem před časem sháněl RT schopného udělat revizi na objektu z rok 1921 (kde se opravdu za dobu existence mimo výměny několika vypínačů na nic nesáhlo),  byl to dost neřešitelný problém :-/ Nikdo mi ani bez papíru nebyl schopný říct, jestli je instalace provedena podle v té době platných norem či ne (šlo tenkrát o delší spor týkající se i jiných věcí kolem domu).

Citace: Jiří Schwarz  09.09.2012, 21:58

Revize - pokud se prokáže (třeba jen čestným prohlášením),  že zařízení a rozvody jsou z doby, kdy platily jistá řada norem a výchozí revize existovala, jen došlo k její ztrátě, dá se to "vyřešit:
- pořídí se dokumentace skutečného provedení (tzv. zpětný inženýring nemusí být jednoduchý a levný)
- dá se provést revize, můžeme ji nazvat pravidelnou nebo mimořádnou, v rozsahu výchozí, kde se uvedou okolnosti revizi, nedostupnost výchozí revize,...
- pokud bych takovou revizi měl udělat, i kdyby vše bylo naprosto Ok ve vztahu k normám platným v době vzniku elektroinstala ce, přesto bych "výrazně" do revize napsal upozornění, že elektroinstala ce neodpovídá rozvoji oboru, nerespektuje nárůst množství spotřebičů, ... a je vhodná celková rekonstrukce.. .

Miroš Jan:
Citace: Pavel Obdržálek  10.09.2012, 13:40

Když jsem před časem sháněl RT schopného udělat revizi na objektu z rok 1921 (kde se opravdu za dobu existence mimo výměny několika vypínačů na nic nesáhlo),  byl to dost neřešitelný problém :-/ Nikdo mi ani bez papíru nebyl schopný říct, jestli je instalace provedena podle v té době platných norem či ne (šlo tenkrát o delší spor týkající se i jiných věcí kolem domu).

Tak to jste asi málo RT elektro poptával.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana