Jak uzemnit vložku komínu případně ho spojit se soustavou hromosvodu?
Jan Hájek:
Pozor! Vodič HVI má omezeno použití do 70°C.
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 05.09.2012, 08:30
Pozor! Vodič HVI má omezeno použití do 70°C.
Když je použit na tmavé střeše v létě, jaké chlazení na něj instalujete? ;) :D
Jan Hájek:
Je to zajímavé, ale v poslední době se mi množí dotazy typu:
T:, potřeboval bych vědět, jestli mám nerezový komín připojit a nebo nepřipojit k hromosvodu?
HH: A o jaký typ domu se jedná, je střešní krytina vodivá či nevodivá, máte obytné podkroví?
T: Proč vás to zajímá, ale střecha jsou plechové šablony /nejlépe jednotlivé tašky/ a podkroví je obydlené.
HH:A z čeho máte stěny, jsou vodivé?
T: Dům je dřevostavba s rekuperací vzduchu.
HH: A jak jste na tom pocitově, máte strach z úderu blesku?
T: Právě kvůli tomu volám, minulý týden to schytal strom u sousedů na zahradě.
HH: Dokážu, možná, váš problém vyřešit, ale pokud máte malý dům připravte se tak na 30-60 tisíc jen za materiál a bude to na tom Vašem domě hodně vidět.
T: ........... a nestačilo by jen tak ten komín připojit, není levnější řešení?
HH: Slyšel jste o evakuačním zavazadlu?
Jan Hájek:
Citace: Jan Alin 05.09.2012, 08:35
Když je použit na tmavé střeše v létě, jaké chlazení na něj instalujete? ;) :D
My nic, ale je to stejné jako se střešníma fóliema či umělohmotnými doplňky střechy. Nebo vše nahradit klasickými distančními vzpěrami - GFK, ty jsou stálé do 100°C.
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 05.09.2012, 08:55
My nic, ale je to stejné jako se střešníma fóliema či umělohmotnými doplňky střechy. Nebo vše nahradit klasickými distančními vzpěrami - GFK, ty jsou stálé do 100°C.
Ovšem střešní plastové fólie a doplňky nechání před bleskem.
Tepelná stálost podpěr neovlivní ohřátí HVI vodiče a problém nevyřeší. Na prudkém sluníčku na střeše bude zcela jistě vodič HVI vystaven větším teplotám, než pro jaké je určen a tím pádem není vhodný pro montáž na střechu. >:D o:-)
No nic, tohle asi nevyřešíme, já si musel rýpnout, abych se po ránu dokázal rychleji probudit. :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana