Jak odstranit problém dvou obvodů v jedné krabici?

<< < (5/7) > >>

Jiří Schwarz:
A já se přiznám, že jsem dokázal nabouchat do KU68 4 kabely CYKY 3x1,5 (světla) a 3 kabely CYKY 3x 2,5 (zásuvky),  6 WAGO svorek, víčko,...
Není to řešení se kterým bych se chtěl chlubit, ale někdy to tak vyjde... Největší dilema, které jsem měl, bylo jestli do té krabičky dát "popis"...

Radim Strycharski:
Citace: David Hruda  05.09.2012, 08:38

V článku normy je "Jestliže je více obvodů zakončeno..." - v tazatelově případě ale obvody pokračují dál, takže tam nejsou zakončeny. Nebo si to zakončení vysvětluju špatně?

Správná připomínka  (jednicka) . Článek 521.8.3 není pouhou náhradou článku 521.N9.4.4 z předchozí edice. Je potřeba definovat to zakončení. Když jeden elektrikář připraví krabici pro přímotop, je to jasné. Nesmí tam být v tu chvíli dva obvody pro dva přímotopy bez přepážky. Když pak ale přijde druhý elektrikář pověsit přímotop, nezanikne připojením ono zakončení? 

Štefan Beláň:
Citace: David Hruda  05.09.2012, 08:38

V článku normy je "Jestliže je více obvodů zakončeno..." - v tazatelově případě ale obvody pokračují dál, takže tam nejsou zakončeny. Nebo si to zakončení vysvětluju špatně?

Citace: Radim Strycharski  05.09.2012, 18:18

Správná připomínka  (jednicka) . Článek 521.8.3 není pouhou náhradou článku 521.N9.4.4 z předchozí edice. Je potřeba definovat to zakončení. Když jeden elektrikář připraví krabici pro přímotop, je to jasné. Nesmí tam být v tu chvíli dva obvody pro dva přímotopy bez přepážky. Když pak ale přijde druhý elektrikář pověsit přímotop, nezanikne připojením ono zakončení? 

Připomínka není vůbec správná. Aby se jednalo o koncový bod, tak se používá slovo "ukončeno". Zakončení může být kdekoliv, a nejedná se (nemusí se jednat)  o koncový bod, ale o bod "na cestě".  :)

PS: Tyto slovní potyčky se mi vůbec nelíbí, protože to je pouze prázdné tlachání o ničem.  :'(

David Hruda:
Citace: Štefan Beláň  05.09.2012, 22:16

Připomínka není vůbec správná. Aby se jednalo o koncový bod, tak se používá slovo "ukončeno". Zakončení může být kdekoliv, a nejedná se (nemusí se jednat)  o koncový bod, ale o bod "na cestě".  :)

PS: Tyto slovní potyčky se mi vůbec nelíbí, protože to je pouze prázdné tlachání o ničem.  :'(

Pane Beláni, já to nebral jako připomínku, ale jako dotaz, co v normě přesně znamená "zakončeno". Tak nějak jsem věřil, že k tomu připojíte nějaké vysvětlení, jak to vlastně je, protože jak je tu známo, máte normy v malíku.
P.S. rozdíl mezi "zakončeno" a "ukončeno" moc velký nevidím.

Jiří Mudra:
Je to v podstatě jenom slovíčkaření, kdy v reálném životě tato dvě slova mohou znamenat totéž. Z pohledu normy ale "zakončeno" tedy znamená "ustřihnutý kabel/drát",  na nějž je možné svorkou navázat a pokračovat v instalaci. Kdežto "ukončeno" bude tedy znamenat "konec větve". Chápu to správně a lze to brát jako etalon pro tyto výrazy i v jiné normě? (vyskytují-li se)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana