Není načase začít předpisy zjednodušovat, než je stále množit?
Fuk Tomáš:
Citace: Marin Černý 04.09.2012, 17:56
2) Ten úřad, UNMZ, je placený z našich daní.
Já zase nemohu souhlasit s Vámi. Zareaguji ale jen na tenhle argument.
Ano, je placený z našich daní. Stejně jako berňák, katastrální úřad, obchodní rejstřík a mnoho jiných úřadů holt dělá některé úkony za poplatek. Může se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit... ;D
Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš 04.09.2012, 19:24
Stejně jako berňák, katastrální úřad, obchodní rejstřík a mnoho jiných úřadů holt dělá některé úkony za poplatek. Může se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit... ;D
A já zrovna nesouhlasím když už mohu. Stejně tyhle úřady dělají spoustu činností zbytečně, tak bych očesal jejich činnost a ten zbytek financoval z toho co se tím ušetří. ;)
Jen úvaha:
Nevím kolik se vydělá prodejem norem, ale už samotný výběr těch peněz musí stát jejich značnou část. Náklady na normy zdarma by zrušením poplatku zřejmě nijak drasticky nevzrostly.
Milan Hudec:
Citace: Jan Alin 04.09.2012, 19:41
A já zrovna nesouhlasím když už mohu. Stejně tyhle úřady dělají spoustu činností zbytečně, tak bych očesal jejich činnost a ten zbytek financoval z toho co se tím ušetří. ;)
Jen úvaha:
Nevím kolik se vydělá prodejem norem, ale už samotný výběr těch peněz musí stát jejich značnou část. Náklady na normy zdarma by zrušením poplatku zřejmě nijak drasticky nevzrostly.
Pane kolego, nerad s Vámi nesouhlasím, cena za přístup k normám je tak nízká, až je zanedbatelná, oproti papírovým verzím pohoda, něco jako rohlík k polívce (dance)
Jan Alin:
Citace: Milan Hudec 04.09.2012, 19:55
Pane kolego, nerad s vámi nesouhlasím, cena za přístup k normám je tak nízká, až je zanedbatelná, oproti papírovým verzím pohoda, něco jako rohlík k polívce (dance)
Však já netvrdím opak. Cena je dnes taková, aby k normám měl přístup každý. Jen předkládám k úvaze, jaká je vybraná částka a jakou část z ní ukrojí její výběr. Možná jsou náklady na zaplacení poplatku stejné, nebo větší, než se vybere. Pak by se možná vyplatilo poplatek zrušit.
Moje poznámka o očesání činnosti se vztahovala k části "berňák, katastrální úřad, obchodní rejstřík a mnoho jiných úřadů", mnoho z nich sbírá údaje, které se dále nevyužívají a jsou sebrány několikrát na různých úřadech. :)
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Alin 04.09.2012, 19:41
...tyhle úřady dělají spoustu činností zbytečně, tak bych očesal jejich činnost a ten zbytek financoval z toho co se tím ušetří
Má to jeden háček - v okamžiku, kdy byste nad nimi tu moc získal, získal byste současně přesvědčení, že je třeba je posílit - dofinancovat - rozšířit, přesně podle prof. Parkinsona. Přírodní zákony neoblafnete (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana