Jak zapojit zásuvky 230V sériově?

(1/3) > >>

Daniel C.:

S kamarádkou jsme si pronajali hospodu, ale je tam elektrika ve zbídačeném stavu. Rozvaděč je zapojen pěkně ale situace je údajně taková, že rozvaděč dělal elektrikář, ale řekl si o hodně peněz a tak mu původní majitel řekl ať udělá jen to a kabely že si roztahá sám. Podle toho to tak taky vypadá. Ze zdi visel nezaizolovaný kabel pod napětím, atp.

Můj problém je jedna místnost, ve které vůbec nejsou zásuvky. Je tam přivedený CYKY, na něm stavební zásuvka a celá elektrika je tam řešena kilometrem prodlužek, což je na houby. Zásuvku zapojit umím, mám "padesátku" ale jen §4. Myslím že s vyhozeným jističem bych to zvládl, ale potřebuji se zeptat, jak zapojit více zàsuvek za sebou když je tam jen jeden kabel. Pokud si myslíte že ne, pak doporučte prosím schopného člověka co dělá Brno-venkov.

Milan Hudec:
Jak vidno v elektrice se nevyznáte řešením je pozvat elektrikáře na místo dle popisu situace soudím že toho bude k řešení vice odpověd jinou zde asi nedostanete že máte hezky zapojen rozvaděč neznamená že musí být zapojen správné

Lukáš Rotrekl:
Bez urážky, to co jste předvedl za neznalost není na to aby vám někdo z odborníků radil jak si to udělat sám. To co potřebuje poradit je jedna z nejtriviálnějš ích věcí v elektrotechnic e. Ohánění se vlastnictvím vyhlášky 50, par. 4. je nic neříkající. Tu by měly mít i uklízečky, když musí utřít prach na rozvaděči.

PS: Psal jsem vám na mejl, který jste uvedl v profilu, vrátil se mě jako nedoručitelný.

Daniel C.:
Psal jsem to z mobilu a upsal se, "b" v mailu je potřeba nahradit "n".

Vlastnictvím vyhlášky se neoháním, je to prakticky na zapojení žárovky.

Daniel C.:
Jinak, teoreticky bych věděl, do krabice vést ten CYKY a spouštět to k jednotlivým zásuvkám, ale zase je tam sádroš a tím pádem jsem omezen jen na zásuvky a krabice na povrch.

Psal jsem to hodně z gruntu, jak jsem říkal, na mobilu v hospodě a docela jsem spěchal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana