Co když chránič 4pol přestane převádět N?
Jan Mašek:
co chránič noark?ja nepíšu že se mi to s tím chráničem stalo,ale muj elektrikář,který mi dělal rozvody,a ja mu stím pomahal(ale jen hrubé práce) :)a tahal z něj rozumy mi říkal že by se to stát teoreticky mohlo.říkal že předejít by se tomu dalo 4 xchránič-z toho 3x2pol na každou fázi zvlášť a na motor a sporák 1x4 pol,ale to je ranec. a má pravdu?
Krýdl Petr:
Citace: Jan Alin 29.08.2012, 17:34
Ono je to vlastně jedno čí je to výrobek. V době padělků, plagiátů a výroby v kterékoli zemi, kde je to finančně výhodnější, je to nakonec stejné....
...U hromosvodů jsme papežštější než papež, ale místo, kde porucha jediného, trvale zatěžovaného kontaktu, může znamenat průšvih je tolerováno a hájeno. :(
Naprostý souhlas, tady je zakopaný pes, a tyto věci bych probíral a rozebíral do detailu na odborných seminářích a školeních. Furt mi nejde do hlavy, že si zde vyměňují názory revizáci, montážníci, projektanti, odborná i laická veřejnost, ale ze zástupců výrobních firem a dozorových orgánů tu žádná odpověď ani názor není.
Ohledně N pólu na chrániči, bych měl pro ostatní prosbu, máte-li opravdu případ vzniklé poruchy na N pólu, tak jej sem prosím dejte i s podklady a důkazy. Pokud ne, tak prosím zbytečně nestrašte ve formě všeobecného technického nebezpečí. Připadá mi to tak, že víte o problému, který může vzniknout a řešíte jej, jako kdyby jste minimálně 2x do týdne vyměňovali vadný chránič s N pólem.
Trochu bych ubral na důslednosti a na sběrny N a PE v provedení děrovaných šroubových sběren bych nejradši založil samostatné vlákno.
Václav 3:
S chráničem, kde byl vadný pól N jsem se setkal snad jen jednou, alespoň si jich víc nepamatuji, jednalo se o rozvaděč plný nečistot, kde mohl selhat kterýkoliv kontakt onoho chrániče.
Václav 3:
Citace: Karel Smékal 29.08.2012, 18:10
Stane se to, že žárovky budou svítit krásně bíle a vše co je zapnuto velmi rychle "sfajruje" :-) Ledničky, televize, počítače, videa atd. Není o co stát, vyjde to draho.
To ano, ovšem obvykle jen v jedné fázi, té která bude nejméně zatížená, v nejzatíženější fázi bude zase podpětí a žárovky budou svítit jako svíčky, těm se nic nestane, ale motory (např. kompresoru lednice) na této fázi odejdou protože se ani nerozběhnou. Elektronika se spínanými zdroji (počítače, TV a pod.) z toho může vyjít docela dobře, mnoho zdrojů tohoto typu je dělaných tak, že by měly pracovat bez obtíží v rozsahu 100 až 270V, plných 400V ovšem nevydrží.
Jaroslav Mrázek:
Pane Krýdle, nevím jaké podklady a důkazy požadujete. Pár případů už na tomo portále popsáno bylo a já s tím mám taky svou zkušenost. Nová elektroinstala ce, chránič Moller. Nesepnul kontakt N a odešly dva nové monitory.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana