Jak se zapálí (vznítí) solární elektrárna a jak ji pak hasit?

<< < (2/9) > >>

-George:
Hasí se vodou, speciální proudnicí, jako jiná zařízení PN.

Miroslav Minařík:
Citace: Krýdl Petr  26.08.2012, 10:26

Dobrý administrativn í nápad, mohl byste v jednoduchosti specifikovat technické provedení, ať už pro jednotlivé sólopanely, nebo alespoň pro jednotlivé větve?
Otázka další : dozvíme se zde na odborném fóru co bylo příčinou požáru a kde se stala prvotní chyba, nebo se zde objeví ta známá informace, že se jedná o "závadu na el. instalaci"?

Nejsem projektant, ale pokud budou v jednotlivých obvodech vřazeny stykače, jejichž kontakty ztrátě napětí odpadnou, pak by to řešení bylo. Můžeme diskutovat o počtech stykačů, umístění a jejich spotřebě.

Ale to byla jen moje nezůčastná myšlenka.

Lukáš Rotrekl:
Znamenalo by to "rozházet" jednotlivé stringy. Myslím, že technicky neřešitelné. Spíše by mě zajímalo co hořelo. V článku, který jsem dal do přílohy se píše, že FV panely jsou v podstatě nehořlavé, kabely by měly být taky min. oheň retardující... .

František Janeček:
Citace: Lukáš Rotrekl  26.08.2012, 11:19

Znamenalo by to "rozházet" jednotlivé stringy. Myslím, že technicky neřešitelné. Spíše by mě zajímalo co hořelo. V článku, který jsem dal do přílohy se píše, že FV panely jsou v podstatě nehořlavé, kabely by měly být taky min. oheň retardující... .

Jastliže něco hoří, má to podstatně větší teplotu než je běžná provozní teplota.Na takové případy se dá použít jakákoli tepelná pojistka ať už bimetalová nebo tavitelná.Roze pne sama bez dálkového ovládání.Osobn ě si myslím, že příčina požáru je v špatném projektu a nebo montáži při šití horkou jehlou aby se stihla dotace.

Lukáš Rotrekl:
Nakolik by to bylo spolehlivé? Jako nápad se mě to nezdá na první pohled špatné

Existuje někde závislost vypínacího proudu pojistky na okolní teplotě?  Možná by to byl námět na další redakční test...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana