Jak se zapálí (vznítí) solární elektrárna a jak ji pak hasit?

<< < (8/9) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Zdenek Rajmont  27.08.2012, 18:54

Nejhorší bylo pro solární farmu - zapálit na pozemku elektrárny neposekanou suchou trávu.
Pár takových žhářských útoků se stalo.
Od té doby všichni sekají ...

Všichni?
Já jsem viděl pod jednou "FVE" ovce... Tam se toho moc neposeká...

Jirka Š. Svejkovský:
Mám dojem, že se tu bavíme o FVE na střeše. To je alespoň pro hasiče, trošku jiný problém.

Lukáš Rotrekl:
Citace: Jiří Schwarz  27.08.2012, 20:11

Všichni?
Já jsem viděl pod jednou "FVE" ovce... Tam se toho moc neposeká...

Samočinná sekačka  :) Taková obdoba automatického vysavače. Jeden známej má ovce ve svým stavebním dvoře, s tím, že pak nemusí síct trávu. Tak si jednou za dva za tři týdny bere brigádníky aby sbírali bobky  ;D

Marek Zeman:
Vzhledem k tomu, že zatím není uspokojivě vyřešeno "vypnutí" FV panelů, napadá mi jako jediná možnost pro hašení vodou použít vodní dělo, jehož ovládací rukojeti by byly pospojeny s karosérií, popř. by bylo dákově ovládané. Jak by se asi rozložilo napětí při uzemněném jednom pólu stringu a stříkání na druhý pól? Kolik by byl úbytek na proudu vody a jaká část napětí by byla na karosérii proti zemi? Co krokové napětí v blízkosti vozidla? To by bylo jistě omezující pro zásah, ale zvládnutelné při nedostatku jiného hasiva. Nebezpečný by byl také vstup na požářiště a manipulace s panely, víte někdo, jak se to řeší bezprostředně po zásahu, kdy je vše prolité vodou?

Fuk Tomáš:
Citace: Zdenek Rajmont  27.08.2012, 18:54

Od té doby všichni sekají ...

Anebo aplikují defolianty  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana