Jak se zapálí (vznítí) solární elektrárna a jak ji pak hasit?

<< < (3/9) > >>

František Janeček:
Nemyslím tavnou pojistku ale tepelnou pojistku z kovu s definovanou teplotou tání.

Lukáš Rotrekl:
jo takhle... No taky mě to mohlo napadnout, ale to by člověk nesměl skákat z jednoho na druhý....

To by asi šlo.. V tomto sortimentu se nevyznám, co jsem hledal, našel jsem jen do cca 10A (to by stačilo) ale to 250V, což už by bylo málo.... FVE není můj obor, takže nedokážu s přesností říct, jaký stringy jsou, vždy jsem si myslel něco kolem 220 - 250V DC, ale článek uvádí až do 1000V.

Miroslav Minařík:
Citace: František Janeček  26.08.2012, 12:05

Nemyslím tavnou pojistku ale tepelnou pojistku z kovu s definovanou teplotou tání.

Také se o FE moc nezajímám, ale právě takové řešení bych očekával. Asi bude fod FV nějaký "zakopaný pes".

Miroš Jan:
Musím se přiznat, že tepelnou pojistku, třebas na napětí 600V DC jsem teda nenašel.
Ono v podstatě záleží na výkonu FVE, a počtu jednotlivých panelů. Mýt zapojenou tepelnou pojistku u každého panelu, si nějak nedokážu představit,(neříkám že to nejde),  ale je to podle mě technický nesmysl, neboť by ta výstavba elektrárny byla poměrně dražší. Při různém způsobu zapojen panelů, například sérioparalelní m, může být na svorkách střídače i  1000V DC, a panel může být ohřátý i na 70 oC. Znáte někdo takovou tepelnou pojistku?
V příloze přikládám jed typ panelu.

Jinak k tomu dotazu.
Pokud je panel na teplotě řekněme 70 oC, tak pod přívalem hasící vody se rozprskne jak hausgranát. (surprice)

František Janeček:
Nikde jsem nepsal, že taková pojistka v nějakém katalogu nějakého konkrétního výrobce existuje a jakou má cenu.
Jsem přesvědčen, že ten kdo nějaké zařízení jako je fotovoltaická elektrárn vyrábí, projektuje a staví by měl mít také vypracován postup, jak zabránit případným škodám vzniklým při požáru takového zařízení na střeše skladu.
Jestli vyhoří panely na poli, tak při tom moc škody pravděpodobně nezpůsobí.
Je zajímavé že v Bavorsku jsou panely umístěny na stodolách i kravínech a tak často nehoří.
Na lukách a na polích jsem je neviděl.
Asi to mají lépe udělané.
Ohánět se zvýšenou cenou při použití nějakého technického zajištění pro umožnění hašení je tak trochu mimo mísu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana